Preko Tindera upoznala zgodnog muškarca, a onda se cijeli njen svijet srušio

Radiosarajevo.ba
Preko Tindera upoznala zgodnog muškarca, a onda se cijeli njen svijet srušio
Foto: News Hub / Cecilie Fjellhoy i Simon Leviev

Norveška studentkinja je na aplikaciji za upoznavanje Tinder upoznala zgodnog muškarca iz Izraela. Kad je dogovarala prvi sastanak, nije ni slutila da će joj slomiti srce i opljačkati je.

Cecilie Fjellhoy (28) studirala je u Londonu kad je upoznala muškarca koji se predstavljao kao Simon Leviev.

Tvrdio je da je sin milijardera i trgovca dijamantima Leva Levieva. Njihov prvi sastanak prošao je sjajno.

Simon je Cecilie odveo privatnim avionom u Bugarsku. Rekao joj da ga kod kuće zovu "princ dijamanata" i da je bogati nasljednik, piše News Hub.

Ispričao joj je kako je jako zauzet i da često putuje. Započeli su vezu na daljinu i Cecilie se zaljubila. Svakodnevno su izmjenjivali romantične poruke i video pozive.

Nakon nekoliko sedmica Simon je zamolio Cecilie da mu da podatke svoje kreditne kartice kako bi mogao anonimno da troši novac. Rekao joj je da će joj vratiti sav novac koji potroši na avionske karte, hotele, večere… Objasnio joj je da mu treba mnogo novca kako bi zbrinuo cijeli svoj tim.

Nakon što je Cecilie dobila listing mesečnog računa, shvatila je da je Simon trošio kupujući u luksuznim prodavnicama u Bangkoku i kako je odseo u hotelu Rith u Berlinu.

U samo mjesec dana potrošio je više od 75.000 dolara, a više od polovine sa Ceciline kartice. Stalno joj je obećavao da će joj ubrzo vratiti novac. Uskoro je shvatila da se radi o prevarantu.

“Došlo mi je da povratim. Prvi put u životu sam bila u takvom šoku. Osjećam se kao da sam sebi uništila život”, priča Cecilie Fjellhoy.

Policija je uspjela pronaći muškarca i saznati da mu je pravo ime Shimon Hyuat.

Shimon je već od ranije poznat policiji i sedam godina je proveo iza rešetaka u Finskoj jer je već jednu ženu prevario za ogroman iznos, a u Izraelu ga traže zbog nekoliko prevara.

“Mrzim sebe. Bolno mi je još ovo sve. Nisam izgubila dečka, nije me ostavio već nikad nije ni postojao”, tužno je ispričala Cecilie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije