Pred vratima smo velikog otkrića: Svi čekaju press NASA-e - šta su to pronašli?

Radiosarajevo.ba
Pred vratima smo velikog otkrića: Svi čekaju press NASA-e - šta su to pronašli?
Pixabay / Ilustracija
NASA je najavila veliku press konferenciju na kojoj će, kako su naveli, saopćiti veliko otkriće o nečemu van Sunčevog sistema.

Kako se očekuje, moglo bi biti riječi o egzoplanetama – planetama koje orbitiraju oko zvijezda van našeg sunčevog sistema. Više detalja o svemu nije poznato, ali su sve astronomske oči uprte u ovu konferenciju.

Treba naglasiti da su egzoplanete naša najveća nada o životu drugdje u svemiru, jer mnoge koje smo otkrili podsjećaju na Zemlju i možda imaju gradivni materijal od kojeg nastaje život.

Konferencija će se održati u srijedu 22. februara, u 19 sati po našem vremenu (u 13 sati prema lokalnom), a „živi prijenos“ će biti omogućen na njihovoj web-stranici.

Na konferenciji će učestvovati astronomi i planetarni naučnici iz cijelog svijeta.

Kako je NASA saopćila, javnost će moći postavljati pitanja koristeći hashtag #AskNasa tokom konferencije. Također, odmah nakon pressa NASA će na Redditu organizirati AMA ili sesiju „ask me anything“ (pitaj me bilo šta, op. pr.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije