Poznati hrvatski novinar u dalekom Japanu: Predstavio anime, a zbog njega je doživio i kritike

3
Radiosarajevo.ba
Poznati hrvatski novinar u dalekom Japanu: Predstavio anime, a zbog njega je doživio i kritike
Facebook / Goran Milić u emisiji "What's up!"

Goran Milić je hrvatski novinar koji radi impresivan posao već decenijama, a u regionu nema osobe koja bar jednom nije pogledala neki njegov zapis sa putovanja u dalekim ili bližim zemljama. 

U svojoj biografiji ima više od 250 putopisnih emisija, a obišao je više od 60 država svijeta. Ovaj put je "gostovao" u Japanu, gdje je u svojoj putopisnoj emisiji "What's up" pričao sa brojnim sugovornicima, te narodima u regiji približio kulturu daleke azijske zemlje. 

Ali da ne bude sve bajno na reportaži, nakon iste stigle su i - kritike. 

Prva noć vikenda u Sarajevu: Policija iz saobraćaja isključila više od 80 vozača

Prva noć vikenda u Sarajevu: Policija iz saobraćaja isključila više od 80 vozača

Osim što se gostio poslasticama iz Japana, sugovornike je i pitao "kolika Vam je plata", te uživao u zanimljivim kulturnim fenomenima koji su već odavno sastavni dio internet kulture. 

Jedna od njih je popularna subkultura animea i mangi, koji su popularne širom planete. 

Upravo zbog njih je kritikovan. 

U toku intervjua sa producentom anime filmova Hiroshijem Oginom, gledatelji i gledateljice su primjetile prve probleme. 

Koje su vrste mangi? Doznao je to među ostalim Goran Milić u Japanu. Više: https://tinyurl.com/p3rcnw3j #HRT #WhatsUpJapan

Posted by HRT Vijesti on Monday, October 7, 2024

Jedna od barijera je to što japanski producent ne zna engleski, a Milić je vodio intervju na engleskom. Ogino je odgovarao sa "yes!" i to je potpuni razgovor iz kojeg su gledaoci mogli dobiti vrlo malo korisnih informacija o samoj subkulturi animea. 

U drugoj epizodi putopisa sami Goran Milić ima pomalo bizarnu situaciju kada direktorica jedne japanske kompanije počinje pjevati, ničim izazvana, dok Milić saopćava gledateljima "da je ovo dosta neugodno, ali izdržat ću do kraja da ne uvrijedi ženu". . 

Goran Milić je u svojim putopisima prvenstveno pokazao manire kakvi mu dolikuju, a za nepoznavanje animea internet zajednica mu može i oprostiti. 

Dragi gledatelji, Hvala vam na sjajnoj gledanosti prve epizode serijala "What's Up Japan"! 🌸 Vaše pozitivne reakcije i...

Posted by What’s up on Thursday, October 3, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije