... / Poznata pjevačica se zalaže za njega: "Najusamljeniji slon na svijetu" ima novi dom

28. 11. 2020. u 08:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Slon Kaavan, koga zovu "najusamljeniji slon na svijetu" bit će uskoro premješten iz pakistanskog Zoološkog vrta u Kambodžu, gdje će imati bolje uslove života.

Tim povodom, u Pakistan je došla poznata pjevačica i glumica Cher, koja se javno zalagala da se Kaavanu osigura bolji život, prenosi B92.

Iz sigurnosnih razloga, plan posjete Cher nije javno objavljen, ali pakistanski zvaničnici kažu da se sastala sa premijerom Imranom Kanom i da će bez sumnje posjetiti Kavana.

Slon je u Zoološkom vrtu već 35 godina, a partnera je izgubio 2012. godine. Veterinari su mu dijagnostifikovali poremećaj ponašanja zbog izolacije.

Zbog boljih uslova, nakon godina lobiranja aktivista i grupa za zaštitu životinja ovaj slon će u nedjelju biti poslat u Kambodžu gdje će imati novo utočište, rekao je Martin Bauer iz organizacije Četiri šape, koja se četiri godine borila za njegov premještaj.

Oni su obezbijedili i medicinski tretman, jer će mu čak i kada bude u Kambodži trebati višegodišnja fizička i psihološka pomoć.

Zbog loših uslova života, sud je u maju naredio zatvaranje zoološkog vrta u Islamabadu, u kome je Kaavan živio svih ovih godina.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA