Postavio upozorenje komšijama iz zgrade i sve ih šokirao: Ovo je za policije!

Radiosarajevo.ba
Postavio upozorenje komšijama iz zgrade i sve ih šokirao: Ovo je za policije!
FOTO: Facebook / Grupa: Zakaj volim Špansko ovjavila ovu poruku stanarima iz jedne zgrade u Hrvatskoj
Ovaj komšija riješio je da konačno stane u kraj ljudima iz svoje zgrade koji nikako da zatvore ulazna vrata, te je sjeo i sročio poruku koja je u podjednakoj mjeri nepismena i uvredljiva.
Grupa: Zakaj volim Špansko ovjavila ovu poruku stanarima iz jedne zgrade u Hrvatskoj - undefined

FOTO: Facebook / Grupa: "Zakaj volim Špansko" ovjavila ovu poruku stanarima iz jedne zgrade u Hrvatskoj

Poruku o kojoj se priča na društvenim mrežama prenosimo vam u cjelosti i glasi ovako:

"Da vas podsjetimo: Prilikom svakog izlaska i ulaska iz stubišta 31 provjerite da li su ulazna vrata zaključana. Zaključana vrata sprečavaju neželjenim osobama slobodan ulaz čime se smanjuje mogućnost krađe i provale.

Treba se ponašati prema ulaznim vratima stubišta kao prema ulaznim vratima od stana.

To radi samo jedna osoba (19) u ulazu od 20. stanova. Ta čudna osoba namjerno izaziva nekog u ulazu na teret ostalih stanara.

Predlaže se da na prvom sastanku ulaza pokrene problem otvaranja ulaznih vrata na terasi.

Ne smijemo dozvoliti da jedna osoba maltretira 20 stanova od oko 70 stanara, šta bi bilo u ulazu kada bi svi provodili svoj red u ulazu kako bi to izgledalo.

U 21. stoljeću životinje su naučile kako se ponaša u čoporu dok određena osoba (19) nije naučila kako se mora ponašati u stubištu. To nam se nameće kućni red iz Makedonije, pitanje da li ga oni imaju.

Ovo provocira Makedonska pravoslavna osoba nas 70 Hrvata stanara u ulazu što treba spriječiti da se ne dogodi incident.

Nitko nema pravo propuhom i lupanjem vratima kvariti ugođaj ostalim stanarima u stubi", glasi potpuno nepismen, uvredljiv tekst koji je "gospodin" sročio.

Pismo je u potpunosti zaprepastilo građane Hrvatske, ali i šire, a komentari koji se nižu ispod slike puni su uvreda na račun "gospodina", čuvara mira stubišta.

"Strašno…. šta je to? Poziv na linč osobe 19 iz Makedonije?"

"Ovo je za kaznenu prijavu! Ne mislim pritom na propuh, već na elemente diskriminacije i narušavanje nečije časti i ugleda. Vidi se da je prava RvAt’nA katol’k pisala. Čobanski, posve nepismeno i nesuvislo, kako i priliči. I takve budaletine žive kraj nas? Pa fuj" komentarisali su ljudi na FB-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije