Postala baka sa 34 godine: "Svi misle da mi je sin, a ne unuk"

1
Radiosarajevo.ba
Postala baka sa 34 godine: "Svi misle da mi je sin, a ne unuk"
Foto: Instagram / Rosie Morant

Rosie Morant iz Edinburgha postala je baka sa 34 godine, pošto je njena kćerka Morgan (19) prošle godine rodila dječaka Roksa.

Iako je Rosi bila svjesna da postoji šansa da postane mlada baka, nije očekivala da će u tom trenutku imati samo 34 godine.

"Kada šetam unuka, misle da sam mu mama. Još se ne osjećam spremnom da me zove bako", kaže ova mlada baka i dodaje da su joj osjećanja bila pomiješana kada je saznala da treba da dobije unuče.

Saobraćajna nesreća kod Zenice: Sudar dva automobila

Saobraćajna nesreća kod Zenice: Sudar dva automobila

"Oduvijek mi je bilo jasno da ću biti mlađa od većina baka i deka, ali nisam očekivala da će se to dogoditi tako brzo. Ne želim da me zovu bako", izričita je Rosi.

Pored toga što je baka, Rosi je i majka desetogodišnjem Loganu, a kćerku Morgan rodila je kada je imala samo 16 godina.

"Kada sam saznala da sam trudna, to je bio veliki šok. Nisam završila školovanje, nisam imala posao. Imala sam veoma malu podršku porodice. Veza sa ocem moje kćerke nije bila stabilna. Završila se prije nego što sam saznala za trudnoću. To me nije spriječilo da zadržim dijete, sama ga odgajam i stanem na svoje noge", prisjeća se Rosi.

"Od kada se rodila, moja kćerka i ja smo veoma snažno povezane. To je ogromna ljubav. Mi smo više kao sestre nego kao majka i kćerka. Učila sam je da ne ponavlja istu grešku kao ja. Kada mi je rekla da je trudna, bilo mi je teško, jer znam kakva je to borba. Ne želim da se muči kao ja i pomoći ću joj oko bebe koliko god da mogu", zaključuje ova mlada baka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije