Posljednji komad slagalice? Novi Banksyjevi murali širom Londona pokrenuli razne teorije

1
Radiosarajevo.ba
Posljednji komad slagalice? Novi Banksyjevi murali širom Londona pokrenuli razne teorije
Foto: The Mirror / Jedan od Banksyjevih murala

Banksy se vratio sa svojim devetim dijelom murala koji radi već devet dana u Londonu. 

Anonimni, ali slavni ulični umjetnik koji je svjetsku slavu stekao provokativnim i političkim grafitima, podijelio je nove murale na društvenim mrežama i ljudi su pomislili da napokon znaju o čemu se radi. 

Banksy je objavio po jedan rad, u proteklih devet dana, najčešće na Instagramu oko 13 sati po lokalnom vremenu. Banksyjevo posljednje djelo je locirano na londonskom zološkom vrtu, te pokazuje gorilu koja podiže zastor i pušta na slobodu ptice, kako prenosi LADBible. 

Zima sve bliže, a troškovi su veliki: Zašto je zimnica postala luksuz?

Zima sve bliže, a troškovi su veliki: Zašto je zimnica postala luksuz?

Fanovi umjetnika spekuliraju da bi ovo mogao biti posljednji u nizu murala Banksyja jer sada "sve izgleda zaokruženo", kako je rekao korisnik Instagrama, a komentari poput "Banksy se trudi da probudi svijet" se nižu. 

Nosorog na autu

Banksy je uradio i mural nosoroga koji se penje na auto Nissan Micra, parkiranog na tom mjestu. 

Pirane na kutiji policije Londona

Još jedan mural su pirane na kutiji londonske policije, koja je uklonjena iz dijela Londona, kako lokalne vlasti navode "da bi dodatno zaštitili i ponovno postavili djelo da ga publika posjećuje."

Trajni "dom" ovog murala bit će naknadno objavljen. 

Mačka na krovu

Ovaj mural je također uklonjen iz dijela sjevero-zapadnog Londona, nakon što je otkriven u nedjelju. 

Pelikani u ribljem baru

Omiljeni snack Britanaca - riba i krompir - tema su murala sa pelikanom, a ovaj shop je objavio da se zatvara u julu. "Poletjeli smo iznad Mjeseca kada smo shvatili da je Banksy odabrao baš naš restoran za svoje umjetničko djelo", rekli su vlasnici. 

U sljedećim danima, pratićemo razvoj situacije i da li će Banksy svoj rad "zaokružiti" puštanjem ptica iz zatočeništva ili ćemo dobiti još radova koji će zasigurno izazvati različite diskusije publike. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije