Poslije 3 mjeseca se probudila iz kome, saznala da je zaručnik otišao kod druge

1
Radiosarajevo.ba
Poslije 3 mjeseca se probudila iz kome, saznala da je zaručnik otišao kod druge
Foto: Facebook/TikTok / Brie Duval završila u komi, a kad se probudila, saznala je da ju je zaručnik ostavio

Brie Duval, 25-godišnjakinja porijeklom iz Australije, koja je živjela u Kanadi, nije mogla ni slutiti koliko će joj se život promijeniti tog kobnog augusta 2020.

Brie je tada, naime, doživjela nesreću i pala s krova dok je bila u jednom baru na vrhu zgrade.

Njen kobni pad završio je s nekoliko slomljenih kostiju, povredom mozga te je prebačena u bolnicu i smještena na intenzivnu njegu gdje su se doktori trudili održavati je na životu.

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Doktori su joj tada dali samo 10 posto šanse za preživljavanje, a stavljena je u komu kako bi se oporavila. Njeni roditelji nisu dopustili liječničkom timu da isključi aparate koji su je održavali na životu i u roku od tri sedmice Brie je počela pokazivati znakove napretka.

Srećom, nakon tri mjeseca probudila se iz kome, ali patila je od amnezije i sljedeća dva mjeseca nije se sjećala svog života - uključujući i svog zaručnika.

Pet mjeseci nakon nesreće, počela se prisjećati života kakav je živjela prije kome, ali kada je pokušala nazvati svog zaručnika, s kojim je bila u vezi četiri godine, otkrila je da je on potpuno nestao iz njenog života

Brie je za britanski Mirror otkrila da je, kad je konačno dobila svoj mobitel, odmah je poželjela kontaktirati svog zaručnika, no tada je otkrila da je on niti jednom nije posjetio dok je bila u bolnici.

"Otvorila sam poruke jer sam mu htjela poslati poruku, a tada sam ugledala poruku te žene koja mi piše da je ona sada s njim. Napisala mi je da se preselio k njoj i da živi s njom i njenim sinom te me moli da ga ne kontaktiram. Nije mi se uopće javio otkako sam završila u bolnici, potpuno me ostavio samu. Nije mi dao nikakvo objašnjenje i ne razumijem zašto se to dogodilo", otkrila je nesretna djevojka, koja je svoje traumatično iskustvo podijelila i na društvenim mrežama.

Kao da joj nije bilo dovoljno patnje, Brie također nije mogla vidjeti ni svoje roditelje koji su zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom koronavirusa bili u nemogućnosti doći k njoj u posjet. Naime, u Australiji su mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa bile vrlo stroge te se građanima nije dopuštao ulazak ili izlazak iz zemlje. Brieini roditelji tako su morali otići u vladu i tražiti posebno dopuštenje, s obzirom na to da su mislili kako će se morati oprostiti od svoje kćeri, prenosi Jutarnji

"Odbili su ih, nisu im dali nikakav razlog, samo su glatko rekli ne. Tako je moja mama rekla doktorima u Kanadi da me održavaju na životu i da ni pod kojim okolnostima ne isključuju aparate", rekla je Brie i dodala da joj je to što je konačno vidjela svoje roditelje pomoglo da se oporavi od tog groznog iskustva kada se blisko susrela sa smrću.

"Bila sam zbunjena, uplašena i doslovno sam svaki dan plakala. To je definitivno iskustvo koje više nikada ne želim proživjeti i više se ne želim odvajati od svoje porodice", dodala je. Sada živi u Australiji kako bi bila blizu svojih prijatelja i porodice.

Njena je priča postala viralna na TikToku, a Brie sada pokušava nastaviti dalje sa svojim životom i ponovno pronaći sreću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije