Pošaljite svoj vrisak u svemir

Radiosarajevo.ba
Pošaljite svoj vrisak u svemir

Studenti Sveučilišta Cambridge uskoro će početi svoj vrlo zanimljiv projekt.
Inače članovi CSU-a inspiraciju za ovaj projekt pronašli su u kultnoj rečenici "nitko ne može čuti vrisak u svemiru”, kojom se reklamirao film Ridleya Scotta Osmi putnik iz 1979.

Ono što je svakako bitno naglasiti jest da je ekipa CUSF-a pozvala zainteresirane da učitaju snimke svojih vriskova na "YouTube", a izabrani snimci će biti poslani u svemir kasnije ove godine.

Naime, njihov je cilj istražiti čuje li se u svemiru vrisak i to tako što će u orbiti emitirati prethodno snimljene vriskove. Snimke vriskova bit će puštene preko mobilnog telefona postavljenog na satelit, nakon čega će na Zemlju biti poslan zabilježeni rezultat, prenosi University od Cambridge.

Član "Cambridge University Spaceflighta"(CSU) , koje stoji iza ovog eksperimenta, od njega očekuju mnogo, a nadaju se i da će tako više ljudi zainteresirati za svemir.

"Vidimo ovaj projekt kao veliku priliku da promoviramo zanimanje za svemir i da se dobro zabavimo. Zašto to radimo? Zato što možemo", naglasio je student Edward Cunningham, prenosi Index.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije