Poruka američkog farmera koja je oduševila: Tvoj život je važan...

Radiosarajevo.ba
Poruka američkog farmera koja je oduševila: Tvoj život je važan...
Foto: Govin's Farm / Poruka sa farme Johna Govina

Američki farmer John Govin je odlučio da svojeg zemljišta na kojem uzgaja kukuruz pošalje poruku kojom je mnoge oduševio, piše portal Unilad.

Govin je izvršio berbu kukuruza na način da je na tlu ispisao sljedeće: Tvoj život je važan. Razgovaraj o samoubistvu. Na ovaj način je ukazao na jedan od problema u društvu koji je tabu tema.

Porodica u čijem je vlasništvu zemljište svake godine na ovaj način pošalje poruku o onome što smatraju važnim. Ovaj 55-godišnji farmer je za BBC objasnio zašto to rade.

"Svake godine želimo poslati poruku o nečemu što je bitno za našu porodicu. Jedne godine smo nešto slično uradili za moju majku koja je imala Alzhajmer... Da pošaljemo ovu posljednju poruku smo se prisjetili nakon što je jedan naš član porodice izvršio samoubistvo", rekao je Govin.

Objasnio je da se prostor na kojem uzgaja kukuruze se prostire na deset hektara, te da je četvorici muškaraca trebalo do pet sati da nešto ovako naprave. Nakon što su uspjeli u tome, poruka je snimljena i fotografisana dronom.

Fotografiju je Govin objavio na društvenim mrežama poručivši:

"Samoubistvo je nešto sa čim se moramo suočiti i o čemu moramo učiti. Nadamo se da ćemo uspjeti promijeniti nečiji život i pomoći da shvati koliko je on bitan."

Mnogi su reagovali na ovu njegovu objavu na društvenim mrežama. Naglasili su da cijene ono što je uradio, te su podijelili svoja lična iskustva sa samoubistvom.

Jedna osoba je ukazala da je samoubistvo njenog brata bilo jedno od najtežih životnih iskustava. Druga je navela da je nekoliko puta doživjela samoubistvo neke bliske osobe. Svi su oni zahvalni za ono što je Govin uradio, a koji je rekao:

"Ja sam jednostavan farmer koji živi i radi u srcu Sjedinjenih Američkih Država - Wisconsinu. Ponosan sam što je poruka dirnula mnoge ljude. Nevjerovatno je da je jedna fotografija imala takav uticaj."

Poruka će stajati do 21. septembra, navodi Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije