Popularna plaža ugrožena zbog razvratnog ponašanja posjetilaca

Radiosarajevo.ba
Popularna plaža ugrožena zbog razvratnog ponašanja posjetilaca
Foto: Ibiza-spolight / Popularna plaža Es Cavallet

Iako su turisti upozoreni da prestanu sa seksualnim odnosima na popularnoj nudističkoj plaži na Ibizi, čini se da nikoga to ne zanima.

Količina turista koja upražnjava seks na najpopularnijoj nudističkoj plaži na Ibizi počela je da šteti zaštićenim pješčanim dinama, navode iz društva za zaštitu životine sredine.

Bijeli pesak plaže Es Cavallet je toliko lijep da ni ne čudi što je obavezna lokacija za milione turista tokom sezone, uključujući i one koji bi da razmjenjuju strasti.

Međutim, sada iz društva za zaštitu životne sredine navode da je seks glavni krivac za eroziju poznatih, ali „delikatnih“ dina, koje su dio Nacionalnog parka „Sea Salines“.

Geolozi i biolozi kažu da je pretjerana seksualna aktivnost izazvala štetu koja se ne može ispraviti, kao i da je čitava zona postala poznata kao mjesto na kojem se čim zađe sunce upražnjavaju seksualne aktivnosti. Takođe, količina parova koja se krije iza dina kako bi vodili ljubav uništila je i osjetljive vrste biljaka.

Inače, Es Cavallet se i na internetu promoviše kao „idealno mesto da prošetate goli i nađete ljubavnika među dinama“

Kampanja protiv seksa na ovoj plaži aktuelna je već godinama, ali čini se da turisti ignorišu apele, pa nadležni razmišljaju uvođenje kazni, piše b92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije