Političaru zabranjen rad zbog nošenja hrvačke maske

Radiosarajevo.ba
Političaru zabranjen rad zbog nošenja hrvačke maske


Japanskom političaru je zabranjeno prisustvovanje sastancima u lokalnom vijeću zato što nije htio skinuti hrvačku masku.

Čovjek koji se odaziva na „Skull Reaper (Kosač lobanja)A-Ji, izabran je u februaru u Oiti, gradu na jugu Japana, na osnovu programa reforme eduakcije i unaprijeđenja socijalnih službi, javio je Telegraph.

Ali prije nego što bi A-Ji mogao u ponedjeljak prisustvovati prvom sastanku, kolege kancelari su mu rekli da maska mora biti skinuta, jer smatraju neprikladnim da mu identitet ostane sakriven. Crveno-crna kožna maska je slična onima koje nose hrvači u Meksiku.

Ali A-Ji se ne slaže. „Ljudima je lako doći i pričati sa mnom jer imam masku“, rekao je on. Njegovi protivnici govore da on prekršio pravilo koje kaže da „čovjek za govornicom ne može nositi stvari kao što je šešir“, piše Telegraph.

A-Ji je opisao odluku kao „frustrirajuću. „Ako skinem masku ja sam skroz druga osoba“, rekao je on.

„Skull Reaper“ A-Ji nije prvi maskirani japanski političar izabran na lokalnom nivou. Prema Daily Mailu već je u Osaki bio maskirani kancelar koji je uzeo ime „Super Delfin“. A bivši profesionalni hrvač Masanori Murakawa, poznatiji kao „The Great Sasuke (Veliki Sasuke)“ bio je godine izabran za kancelara 2003. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije