Političari koriste pse lutalice kao hodajuće reklame

1
Radiosarajevo.ba
Političari koriste pse lutalice kao hodajuće reklame
Foto: Twitter / Psi kao hodajuce reklame

Psi lutalice na kojima su izvješeni reklamni plakati političkih kandidata za izbore u Indiji ovih su dana podigli mnogo prašine na internetu.

Natpisi najmanje dva kandidata iz pokrajina Rae Bareli i Ballia odlučila su na ovaj zgražajući način reklamirati svoje ime na predstojećim izborima, piše Oditty Central, a prenosi 24sata.

Iako se na fotografije koje kruže internetom zgrozila cijela nacija te je nekolicina grupa za prava životinja pozvala su policiju da reagira, jedan od kandidata ne vidi ništa sporno u tome.

"Ne postoji zabrana korištenja pasa lutalica u kampanji. Nikako im ne štetimo niti ih zloupotrebljavamo. Zapravo, hranimo ih svakog dana. To je plemenita ideja i glasačima se sviđaju takve inovacije", rekao je kandidat.

Na njegovu izjavu reagirale su grupe za prava životinja i oštro osudile ovakav način reklamacije.

"Kako bi se čovjek osjećao kad bismo mu lijepili naljepnice po licu tokom predizborne kampanje? Samo zato što se životinja ne može buniti ne znači da se moramo na taj način odnositi prema njoj. Policija bi trebala odmah reagirati na ovakve stvari", odgovorila je aktivistica Reena Mishra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije