Policija privela papagaja jer je psovao starijoj ženi

Radiosarajevo.ba
Policija privela papagaja jer je psovao starijoj ženi

Policija u zapadnoj indijskoj saveznoj državi Maharashtra "privela" je papagaja zbog vrijeđanja jedne starije žene, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode mediji u Indiji, Sures Sakharkar, iz indijskog grada Candrapura koji je vlasnik papagaja po imenu Hariyal, dvije godine je pticu poučavao pogrdnim riječima i psovkama te ga dresirao da ih izgovara njegovoj maćehi.

Maćeha Janabai Sakharkar (85) primijetila je da papagaj u njenoj blizini konstantno izgovara različite psovke te je slučaj prijavila policiji, nakon čega su sve troje privedeni u policijsku stanicu. "Dvije godine me maltretira. Kada god me ugleda izgovara pogrdne i ružne riječi. Zbog toga sam ga tri puta u dvije godine prijavila policiji. Ovaj papagaj treba biti zatvoren", izjava je starice koju je dala u policiji. 

Iz policije je sapoćeno da između maćehe i njenog pastorka postoje neslaganja oko podjele imovine. "Nakon što smo ga priveli u stanicu pažljivo smo posmatrali papagaja, no on nije izgovorio niti jednu riječ", kazao je jedan od policijskih službenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije