Policija je prozvala 'divljom zvijeri', a stanovnike terorizirala - domaća mačka

0
Radiosarajevo.ba
Policija je prozvala 'divljom zvijeri', a stanovnike terorizirala - domaća mačka
Foto: Pexels / Ilustracija / Mačka

Upozorenja o opasnim životinjama na slobodi su uobičajena u Floridi, državi koja prednjači u nacionalnim bijegama divljih stvorenja, od medvjeda, lavova i majmuna do zmija i tigrova.

Međutim, "zvijer" koja trenutno zastrašuje stanovnike okruga Suwannee, nakon što je u odvojenim napadima poslala dvije osobe u hitnu pomoć, zapravo je domaća mačka s neugodnim karakterom koja je uspjela izbjeći hvatanje skoro pa cijelu sedmicu, izjavili su službenici.

Policajci iz ureda šerifa okruga Suwannee postavili su zamke za neposlušnu mačku, ali do sada nisu uspjeli izvršiti hapšenje. Umjesto toga, jedinica za kontrolu životinja savjetuje javnost da "bude svjesna divlje mačke ili bilo kojih drugih životinja u tom području koje pokazuju znakove bjesnoće".

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Prema objavi šerifa Sama St. Johna: "U odvojenim incidentima, stanovnici koji su se šetali po ulici 174. bili su napadnuti od strane divlje mačke. Oboje su zadobili dovoljno ozbiljne povrede da su morali potražiti medicinsku pomoć u lokalnim bolnicama".

St. John je do sada odbio izdati upozorenje o bjesnoći "zbog toga što mačka nije uhvaćena i nije moguće potvrditi ima li mačka bjesnoću ili ne". Jedan zastupnik je rekao da je ured "optimističan" u vezi s hvatanjem mačke u narednim danima, ali do tada stanovnici Luravillea, udaljenog 27 kilometara jugozapadno od sjedišta okruga, Live Oaka, trebaju biti "izuzetno oprezni" kada su vani.

The attacks hospitalized two people. Animal Control officials have set traps in the area and have not been able to confirm whether or not the cat is rabid.

Posted by WCJB TV20 News on Thursday, May 25, 2023

Komentari na objavi šerifa na društvenim mrežama uključuju stanovnike koji se boje da će javnost biti dovoljno prestrašena da proglasi "lovnu sezonu" na sve mačke koje se nalaze izvan kuće, kao i drugog komentara koji kritikuje ured zbog nedostatka čak i osnovnog opisa veličine ili boje mačke.

Do trenutka kada mačka bude uhvaćena, ured šerifa navodi da ne može sa sigurnošću tvrditi da li je mačka divlja ili kućna mačka koja je pobjegla i zaražena bjesnoćom, piše Guardian

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije