Pogledajte video: Ovako izgleda sukob mužjaka zmija koji se bore za svoju partnericu

0
Radisarajevo.ba
Pogledajte video: Ovako izgleda sukob mužjaka zmija koji se bore za svoju partnericu
Foto: Printscreen / TikTok / Čegrtuše

Neke životinje možda nisu simpatične širokim narodnim masama, ali valja im priznati da imaju (našem oku) sjajan način sukoba.

Među tim neshvaćenim životinjama su svakako zmije, a posebno čegrtuše.

Ljudima je zvuk kojeg proizvode jeziv, a pošto su otrovnice, često stradavaju. Premda stručnjaci mole ljude da ih ne dira, nego da ih samo pusti da odu svojim putem, mnoge nažalost 'plate glavom' strah koji naša vrsta osjeća.

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

Haris Zahiragić: 'Mi nismo pripremili tortu za razliku od nekih, ali nosimo crne kravate'

No, na svu sreću, ne misle svi da su zmije užasne. Mnogo je onih koji u njima vide ljepotu i oduševe se njihovim ponašanjem. Jedan od njih je muškarac iz Kalifornije koji lovi zmije i premješta ih daleko od ljudi, a snimke svojih radnih akcija objavljuje na TikToku.

No, nije mu to samo posao, jer je jasno kako je fasciniran ovim gmazovima, a svoje kanale na društvenim mrežama koristi kako bi educirao ljude.

Jedna od snimki koju je nedavno podijelio je ona na kojoj vidimo dvije čegrtuše koje se neobično ponašaju. Naravno, to djeluje kao neobično ponašanje samo laicima, dok stručnjaci koji poznaju ponašanje ovih zmija znaju kako se radi o sukobu.

Oprez i savjeti: Pitali smo stručnjakinju šta učiniti pri susretu sa zmijom?

Oprez i savjeti: Pitali smo stručnjakinju šta učiniti pri susretu sa zmijom?

Dva mužjaka su se, naime, naumila 'zabaviti' s istom ženkom, što je dovelo do sukoba među njima.

Kako piše muškarac koji je snimku objavio, sve je završilo bez ikakvih povreda. Jedna je čegrtuša bila, kako kaže, povrijeđenog ega i ostala je bez ženke, dok je druga pobjedom u borbi uspjela 'pridobiti srce' svoje odabranice.

Jasno, zmije nisu monogamne niti je poznato imaju li kakve osjećaje za svoje partnere, tako da je ovdje riječ isključivo o jezičnoj figuri, piše Jutarnji.hr.

Pogledajte video: 

@sdsnakeadventures2

Two male Rattlesnakes battle for who gets the girl. Nobody gets hurt (except their pride) and winner takes all #snakewranglerbruce #justcallbruce #snake #fypシ #fight #battle #sexy #video

♬ original sound - RBI Snake Wrangler

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije