Pogledajte kako danas izgledaju najstarije bliznakinje na svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako danas izgledaju najstarije bliznakinje na svijetu
Foto: Daily Sabah / Umeno Sumiyama i Koume Kodama

Po podacima Guinnessove knjiga rekorda sestre iz Japana proglašene su najstarijim blizankama na svijetu, a imaju po 107 godina i 330 dana.

Umeno Sumiyama i Koume Kodama oborile su prethodni rekord koji su dosad držale pokojne japanske sestre blizanke Kin Narita i Gin Kanie koje su također navršile 107 godina. Kin je preminula u siječnju 2000., a Gin godinu dana kasnije, 2001. godine, piše Hina.

Umeno i Koume su rođene 5. novembra 1913. na otoku Shodoshimi u zapadnom Japanu, kao treća i četvrta od jedanaestero braće i sestara.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Informacija je objavljena u ponedjeljak da bi se poklopila s Danom poštovanja prema starijim osobama - državnim praznikom u Japanu. U saopćenju Guinnessa od ponedjeljka stoji da su blizanke priznate kao nove nositeljice titule 1. septembra.

Zbog pandemije koronavirusa sestrama je potvrda stigla u domove penzionera u različitim dijelovima Japana u kojima trenutno žive.

Umeno Sumiyama ima četvero djece, a Koume Kodama troje.

Umeno Sumiyama i Koume Kodama - undefined

Foto: Daily Sabah: Umeno Sumiyama i Koume Kodama

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije