Podivljala ćurka ganjala dječaka po cesti

Radiosarajevo.ba
Podivljala ćurka ganjala dječaka po cesti
PrtScr / Trenutak kada ćurka progoni dječaka
Neobičan događaj desio se jučer u američkoj saveznoj državi Wisconsin kada je podivljala ćurka ganjala dječaka po cesti, sve dok vozačica Vanessa Miramontes nije vozilom se ispriječila i spasila dječaka.

Na videu se vidi kako ćurka progoni dječaka kroz jednu ulici u mjestu Green Bay.

Odmah sam vidjela da dječak trči ulicom i da rizikuje svoj život bježeći od životinje. Odmah sam skrenula iza dječaka ispriječivši se ispred ćurke”, rekla je vozačica Vanessa Miramontes za televiziju WBAY-TV.

Navela je da je situacija bila ozbiljna.

Kako smo se približili vidjela sam u djetetovim očima da je preplašeno i da ćurka trči za njim što je brže mogla. Znala sam da moram pomoći djetetu. Nisam namjeravala udariti ćurku ni pod kojim uslovim ali je ona bila previše blizu djetetu. Znala sam u tom trenutku da bi se nešto moglo loše desiti poput toga da ćurka povrijedi dijete”, izjavila je Miramontes.

Još jedno vozilo je stalo i pokupilo dijete i odvezlo ga kući.

Znam da ne treba sa strancima ulaziti u vozilo ali takve okolnosti su bile. To je bolje nego da vas ćurka progoni”, dodala je Miramontes.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije