Podgorica: Srca slama snimak napuštenog psa koji se u azilu prvi put sreće s krevetom

Radiosarajevo.ba
Podgorica: Srca slama snimak napuštenog psa koji se u azilu prvi put sreće s krevetom

Snimak iz podgoričkog azila slomit će srca ljubitelja životinja. Na snimku se vidi reakcija psa koji je hladne gradske ulice zamijenio azilom i krevetom u njemu.

Bila su mu potrebna tri minuta da sjedne, da se namjesti, očigledno nenaviknut na toplotu, nakon vremena koje je proveo na ulici, objavili su na Facebook stranici Moj ljubimac MNE na kojoj je objavljen snimak uz poruku:

"Šapicom je nesigurno opipavao mekoću kreveta, u nevjerici da se u čamotinji u kojoj živi možda dešava nešto lijepo. Pažljivo je spuštao šapicu kao da se bojao da će ga možda povrijediti ili da će nestati ako bude previše grub. Možda je ovaj krevet jedino dobro koje je ovaj pas ikad iskusio, a da nikada nije imao jedan - očigledno je. Među hladnim zidovima azila, dobio je komadić raja. Gledao nas je očima koje su sijale od nade ali i od nepoverenja - da li je ovo za mene? Zar je neko zaista izdvojio sate i sate da bi meni bilo toplo? Zar sam ja to zaslužio? Je li ovo možda znak nekog novog početka za mene? Nismo mu mogli ništa obećati, niti ga utješiti. Snagom svog krhkog i izmučenog tijela konačno je legao. Zadržali smo se na njegovim vratima, jer je poseban osjećaj gledati koliko mnogo cijene sitnice, i kako naše malo njima znači sve. Otvorite im vrata svog doma, azil je prepun pasa koji su kao on. Koji žive za dan kada će biti deo nečije porodice i kada će samoća, tama i hladnoća biti daleko iza njih", napisali na Facebook stranici Moj ljubimac MNE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije