Pljačkao stan, pa se bježeći od policije zaglavio u dimnjaku

Radiosarajevo.ba
Pljačkao stan, pa se bježeći od policije zaglavio u dimnjaku
Foto: Prtscr / Policija vadi lopova iz dimnjaka

Dvadestrogodišnji muškarac iz Bolivije uhapšen je zbog pljačke, a njegovo zlodjelo nije bilo teško otkriti s obzirom na to da se nakon krađe i upada u kuću, zaglavio u dimnjaku.

Mladićeva meta bila je jedna kuća u Buenos Airesu, a kada je ušao, pokupio je sve što mu je bilo pred rukama – skupocjena odeća, MP4 pleyer i tablet koje je spakovao u jednu torbu.

U trenutku kada je krenuo da zgrabi televizor, čuo je da neko dolazi, uspaničio se, vratio televizor na mjesto, ostavio torbu i počeo da bježi, piše b92.net.

S obzirom na to da su vlasnici ušli na vrata, njegov jedini izlaz je bio dimnjak, što se ispostavilo da nije bila dobra ideja.

U pokušaju da se domogne krova, lopov se zaglavio na pola, a potom, svjestan da ne može ništa da uradi, molio je za pomoć. Tada su ga čule komšije koje su odmah pozvale policiju.

Kada su izašli na teren, policajci su morali na nevjerovatan način da riješe novonastalu situaciju – da se popnu na krov kuće i pokušaju da ga izvuku. 

Poslije kraće intervencije čađavog muškarca su izvukli iz dimnjaka, a potom mu vezali lisice i priveli ga u policajsku stanicu. Kako pišu strani mediji, prijeti mu višegodišnja robija.

Pogledajte video ovog nespretnog pljačkaša

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije