Pingvin prevali 8.000 kilometara samo da bi pozdravio svog spasioca

Radiosarajevo.ba
Pingvin prevali 8.000 kilometara samo da bi pozdravio svog spasioca

Kada je brazilski ribar 2011. godine pronašao pingvina, ptica je zaista bila u užasnom stanju, zaglavljena među stijenama i potpuno prekrivena uljem.

Čovjek ga je spasio, okupao i nahranio. Dao mu je ime Dindim. Očekivao je da će pingvin, nakon što ozdravi, poći u potragu za svojim jatom. Ptica je, međutim, odbijala da ode od svog novog prijatelja. Ostala je kod njega punih osam mjeseci.


Pingvin je ipak kasnije odjednom samo nestao. Ribar je bio zatečen i tužan. Nije se nadao da će se Dindim ikada više vratiti.

Tu se, međutim, prevario.

Dindim se vratio. Zatim je nastavio da dolazi svake godine i da posećuje svog spasioca.

Dođe, provede neko vrijeme sa njim, i ponovo ode. Provodi vrijeme samo sa ribarom i nikom drugom ne dozvoljava da ga dodirne. Ko pokuša, ne provede se baš dobro.

Ovo neuobičajeno i neverovatno prijateljstvo iznenađuje čak i naučnike, pogotovo zbog činjenice da Dindim prepliva više od 8.000 kilometara da bi se sreo i družio sa svojim spasiocem i prijateljem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije