Pet sjajnih ideja da uposlite mališana duže od 15 minuta

Radiosarajevo.ba
Pet sjajnih ideja da uposlite mališana duže od 15 minuta
Ako imate malo dijete, onda sigurno znate koliko je ponekad teško da se zaigra.

Evo pet odličnih prijedloga kako da uposlite mališana duže od 15 minuta, koje preporučuje Moj pedijatar.

Bojenje kese

Zalijepite nekoliko većih najlon kesa na staklo. Rastvorite u nekoliko posudica boju. Umjesto četkice dijete može koristiti svoje prstiće. Sjajna zabava, samo prilično brzo se završe umjetnička djela.

Pogodi posudu

Zalijepite rolnu od papira na zid. Ispod stavite posudu. Pronađite što više predmeta koji mogu proći kroz rolnu, i uposlite mališana. Zadatak je da napuni posudu ispod rolne. Ovo djeca stvarno vole.

Staza za autiće

Samoljepljivom trakom obilježite stazu na parketu. Možete improvizirati i mostiće, pješačke prijelaze i igra može da počne. Ova igra može na duže da uposli mališana.

Tkanina u kutiji

Isjeckane komade tkanine stavite u ispražnjeno pakovanje vlažnih maramica. Mališan će se zabaviti izvlačeći raznobojne komadiće tkanine. Ova igra je odlična za vježbanje fine motorike.

Pamučne kuglice

Napravite od vate pamučne kuglice. Neka dijete poslaže kuglice u posudu za led. Jedna fina, aktivnost također za vježbanje fine motorike. Mališani se mogu zabaviti i cjepkanjem vate i izradom kuglica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije