Pas iz trolejbusa će dobiti dom

Radiosarajevo.ba
Pas iz trolejbusa će dobiti dom


Ulični pas koji je volio beogradske gradske autobuse i trolejbuse, a kojeg je prethodnih dana tražila grupa građana u želji da mu pruži dom, pronađen je danas u Mladenovcu.

Snežana Bulajić, docentica sa Veterinarskog fakulteta koja je i pokrenula akciju udomljavanja psa iz trolejbusa, odlučila mu je pružiti dom, piše 24sata.

Priča o umiljatom psu koji se vozi u trolejbusima dirnula je mnoge

"Jutros oko 6,30h telefonski poziv: 'Snežana, Dejan iz Mladenovca. Pas koga tražite je na Lastinoj stanici, pokušava da uđe u autobus za Beograd, ali ga putnici isteraše. On je, ima ožiljak. U petak popodne je na stanici Autokomande ušao u Lastin autobus za Mladenovac. Vikend je tamo proveo, ali, nedostaje mu izgleda Beograd, pa pokušava da se vrati'", napisala je Snežana na Facebooku.

Kako kaže, odmah je kontaktirala kolege iz Veterinarske stanice u Mladenovcu, koji su u roku od deset minuta bili na navedenom mjestu, identifikovali psa, i odveli ga u stanicu.

"Dočekao nas je spavajući u fotelji. Umiljat, mazan, izuzetan. Sklupčao se na zadnjem sedištu kola, i prespavao do Beograda. U Beogradu je", kaže Snežana.

Pas koji je 'kupio' makar pola Beograda napokon će imati topli dom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije