Par kupio novu kuću, pa onda im se desio potpuni šok: 'Zarobljeni smo i bespomoćni'

0
Radiosarajevo.ba
Par kupio novu kuću, pa onda im se desio potpuni šok: 'Zarobljeni smo i bespomoćni'
Foto: Printscreen / Jess i Jackie Morecroft

Par je bio ubijeđen da je njihov san o domu napokon ostvaren kada su kupili kuću na aukciji hipotekarnog dužnika u predgrađu Mermaid Beacha na Gold Coastu u martu 2018. godine.

Ali, nakon pet godina useljenja, suočili su se s nevjerojatnim izazovima. Ispostavilo se da je kuća bila predmet porodičnog sukoba s izvornim vlasnikom Hindom Issom, uprkos tome što su Jess i Jackie Morecroft kupili i živjeli u njoj pet godina.

Iako su platili nekretninu, nisu mogli prenijeti vlasništvo jer je još uvijek bila registrovana na ime 83-godišnjeg Issa. Issa je tvrdila da su kriminalci kuću prevarom stavili pod hipoteku, a njen potpis na hipoteci je navodno krivotvoren. Nakon pravne bitke, sud je presudio u korist Issa, proglašavajući je pravom vlasnicom kuće, javlja LADbible.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Morecroftovi su se osjećali bespomoćno i zarobljeno u situaciji koja je postala noćna mora. Iako su dodatno pregovarali kako bi uklonili upozorenje na nekretninu, sudija je presudio u korist Issa jer je ona zadržala svoja prava. Osim toga, Morecroftovi su morali podnijeti pravnu bitku koja ih je koštala 300.000 dolara (više od 544.5 hiljada KM).

Govoreći za ABC, Jess je rekla: "Kupili smo kuću, uselili se, a onda su nas tužili. Od tada je samo ta spora noćna mora. Ovdje smo zbog svih ovih stvari koje su se dogodile prije nego što smo uopšte kupili ovu kuću. Osjećamo se bespomoćno i zarobljeno. Ovdje postoji krajnja tačka za nas, koja bi nas potpuno uništila... u ovom trenutku je vrlo očajnički."

Nakon dugogodišnje borbe, žalbeni sud Queenslanda naredio je vladi Queenslanda da Morecroftovima plati odštetu od 2.7 miliona dolara (4.9 miliona KM), što je par doživio kao olakšanje nakon šest godina neizvjesnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije