Papa Franjo privukao pažnju svojim neobičnim komentarom o viskiju

Radiosarajevo.ba
Papa Franjo privukao pažnju svojim neobičnim komentarom o viskiju
Foto: Twitter / Papa Franjo

Ljubiteljima viskija nije potrebna posebna potvrda da je njihovo omiljeno piće zaista božansko, ali kad papa Franjo kaže da je viski prava sveta voda, ne zvuči nimalo loše.

Važno je napomenuti da je on to izgovorio kao šalu škotskim svećenicima koji su mu na prijemu u Vatikanu ponudili bočicu kao poklon, piše Forbes.

Iako je ovaj trenutak snimljen prošle godine, priča je nedavno privukla pažnju, budući da je dio snimaka cenzuranih u Vatikanu, ali će se naći uskoro u BBC-jevom dokumentarcu o sjemeništarcima na Papinskom škotskom fakultetu u Rimu.

U članku Daily Recorda, režiser dokumentarnih filmova Tony Kearney opisao je scenu da je papa bio sa svećenicima i kada su mu predali bočicu, umjesto da je preda svom pomoćniku, kako je to uobičajeno s poklonom, podigao ga je i rekao " Questa e la vera meet santa ", što znači "ovo je prava sveta voda".

A što se tiče vrste viskija, bila je to boca Obana sa zapadne obale Škotske.

Na temelju prošlih dokaza, čini se da papa Franjo zaista voli neobičnu vrstu viskija, jer to nije prvi put da je primao boce ili čak koristio riječi 'svete vode'.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije