Japan / Penzioner uhapšen nakon što je službu za korisnike nazvao 24.000 puta

03. 12. 2019. u 09:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Penzioner iz Japana nedavno je uhapšen i optužen za opstrukciju poslovanja nakon što je navodno nazvao besplatni broj svog telekom operatera 24.000 puta u posljednje dvije godine kako bi se žalio na usluge i tražio isprike.

Samo u oktobru Akitoshi Okamoto iz Kasukabe Cityja navodno je nazvao besplatni broj japanskog telekomunikacijskog giganta KDDI-ja 411 puta u sedmici kako bi se žalio zbog toga što njegov telefon nije mogao uhvatiti radijske prijenose.

U posljednje dvije godine KDDI je registrirao oko 24.000 poziva od Okamota, što čini prosječno 33 telefonska poziva dnevno, ali korporacija je podnijela tužbu protiv njega tek prošle sedmice, kad je učestalost žalbi postala previše nepodnošljiva.

Primanje 411 telefonskih poziva pritužbe od 71-godišnjaka tokom jedne sedmice navodno je uzelo danak za zaposlenike call centra tvrtke i opstruiralo njihove mogućnosti da pomognu ostalim klijentima tvrtke s njihovim problemima. Kako nisu znali što bi napravili, pozvali su policiju da im pomogne riješiti situaciju, prenosi Oddity Central.

 

NEMA KOMENTARA