Pamplona: Bik rogovima povrijedio troje ljudi

Radiosarajevo.ba
Pamplona: Bik rogovima povrijedio troje ljudi

Tokom tradicionalne utrke sa bikovima u gradu Pamploni, na sjeveru Španije, bik je rogom ubo dvojicu Britanaca i jednog Amerikanca.

Nekoliko hiljada ljudi trčalo je ispred šest bikova uskim ulicama i njih trojica bili su na meti životinje koja se odvojila od krda. Nijedan od povrijeđenih nije zadobio teške povrede.

Četiri druge osobe primljene su u bolnicu sa posjekotinama i modricama, koje su zadobile tokom utrke duge 849 metra i koja je trajala tri minute.

Jedna osoba probodena je tokom prvog dana proslave San Fermina, dok tokom drugog dana nije bilo povrijeđenih od rogova bikova.

Od početka vođenja evidencije, 1924. godine, 15 osoba poginulo je tokom utrke sa bikovima. Posljednja žrtva je mladi Španac kojeg je 2009. godine bik rogom ubo u vrat.

Festival San Fermin, tokom kojeg se održavaju koncerti, plesovi, vjerske procesije i cjelodnevne proslave, traje do 14. jula.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije