Ovogodišnji Ljetni koncert Bečkih filharmoničara u znaku čežnje za putovanjima

0
Radiosarajevo.ba
Ovogodišnji Ljetni koncert Bečkih filharmoničara u znaku čežnje za putovanjima
Foto: Julius Silver / jetni koncert Bečkih filharmoničara

Bliži se ovogodišnji tradicionalni Ljetni koncert Bečkih filharmoničara u parku dvorca Schönbrunn, koji se održava 18. juna. Prošle godine ga je uživo moglo pratiti samo 1.250 gledalaca.

Popularni koncert će ove godine uživo pratiti 3.000 posjetilaca, a ostatak publike putem televizijskog prijenosa.

Zbog pandemije koronavirusa i ove godine će biti organizovan uz određena ograničenja, javlja Eurocommpr.ba

jetni koncert Bečkih filharmoničara  - undefined

Foto: Julius Silver: jetni koncert Bečkih filharmoničara

Dio ulaznica će pripasti osobama koje su se borile i još uvijek se bore u prvim redovima protiv koronavirusa, poput medicinskog osoblja i djelatnika ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Drugi dio ulaznica rezervisan je za partnere koji su omogućili održavanje koncerta.

Dirigentsku palicu će prvi put preuzeti britanski maestro Daniel Harding, a solist večeri bit će njemački pijanist Igor Levit. Pod motom "Fernweh", njemačkim pojmom koji označava čežnju za dalekim krajevima i snažnu želju za putovanjima, izvodit će djela Bernsteina, Verdija, Rahmanjnova, Debussya i mnogih drugih.

Svojim besplatnim ljetnim koncertima na javnoj površini Bečki filharmoničari žele približiti klasičnu muziku što većem broju ljudi. Jedan njihov koncert obično privuče više od 100.000 posjetilaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije