Savjeti / Ovo su teme koje trebate izbjegavati na početku svake veze

13. 10. 2019. u 15:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Daleko od toga da treba da lažete, ali prosto, neke stvari ne treba odmah otkrivati na početku veze, baš kao što nećete posle tri dana izgovoriti “volim te”. Treba da budete obazrivi kako ćete, kada i šta reći o sebi dok traje faza upoznavanja, da ne biste prerano osudili vezu na propast.

Evo o čemu ne treba da govorite.

Veze iz prošlosti

Ako detaljno pričate o vezama koje ste ranije imali, o njihovom trajanju i razlozima za raskid, lako možete da ostavite utisak osobe koja još nije preboljela bivšeg ili bivšu.

Seksualna historija

Ako nekada kasnije u vezi poželite da razgovarate o tome ko je sa koliko njih spavao i da otkrivate druge detalje, OK, ali zaista ne bi o tome trebalo da govorite na početku veze.

Roditelji i porodica

U redu je da ispričate neku zanimljivost ili anegdotu iz djetinjstva, ali nemojte previše da opterećujete nekoga koga tek upoznajete svojim porodičnim odnosima. Te informacije ćete ima otkriti vremenom, usput, tako da ih ne opteretite previše.

Traumatična iskustva

Svako ko je doživio bilo kakvo traumatično iskustvo zna da je to veliki teret.

Nema ništa loše u bilo kojoj od ovih tema, ali je mnogo prirodnije i bolje kada se o njima spontano govori tokom veze – uostalom, tako se i stiče povjerenje i gradi stabilniji odnos među partnerima.

 

NEMA KOMENTARA