Ovo su hrvatski otoci koji nisu "žrtve masovnog turizma"

2
Radiosarajevo.ba
Ovo su hrvatski otoci koji nisu "žrtve masovnog turizma"
Foto: Instagram / Hrvatski otoci koje turisti još nisu otkrili

Ako se još uvijek niste odlučili gdje ćete provesti godišnji odmor, a sanjate o tihoj destinaciji, donosimo  listu nekoliko otoka u Hrvatskoj na kojima i dalje možete pronaći mir i uživati u netaknutoj prirodi.

Vrgada

Otok pripada priobalnom dijelu zadarskog arhipelaga, a smješten je na njegovom krajnjem jugoistočnom dijelu. Lokalna brodska linija povezuje ga s Pakoštanima i Biogradom.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Samozatajni otok mjesto je gdje nećete vidjeti automobile, no ne brinite, ondje će vam sve biti nadohvat ruke.

Njegova glavna obilježja su čisto more, gusta borova šuma i pristupačne plaže, a danas ondje živi oko 250 stanovnika.

Zlarin

Smješten je neposredno ispred Šibenika, a tipičan je primjer dalmatinskog mjesta koji krase uske ulice i kamene kućice. Tamo se mogu vidjeti maslinici i vinogradi, a danas ondje živi oko 300 stanovnika.

Mjesto je poznato po koraljima, a njihova obrada i lov ondje traju još od 15. stoljeća.

Tako se ondje može kupiti nakit od crvenih ili bijelih koralja. Uz to, možete uživati u prekrasnim plažama, od kojih je većina šljunčana.

Lastovo

Lastovo, udaljen svega 14 kilometara od bajkovite Korčule još uvijek je, unatoč sve većem broju onih koji ga otkrivaju, oaza koja će vas mirom i netaknutom prirodom u potpunosti opustiti, piše Story.hr.

Brojne crkvice, vinogradi i više od 200 km pješačkih staza oduševit će svakoga, a jednako će uzbudljive biti posjete skrovitim uvalama do kojih se može doći iznajmljenim brodicama, kao i ronjenje i otkrivanje okolnog akvatorija i podvodne flore i faune.

[related]https://www.instagram.com/p/CfwOYlFKGls/[/related]

Na Lastovu postoji samo jedan hotel, a upravo zahvaljujući malenom broju stanovnika i posjetitelja te netaknutoj prirodi ovaj je otok još uvijek jedno od svjetlosno najmanje zagađenih mjesta na svijetu.

Krapanj

Posljednji na našoj listi smjestio se otok koji glasi kao najniži, ali i najmanje naseljeni otok na ovoj obali.

Tamo živi svega dvjestotinjak ljudi. Smjestio se u blizini Šibenika, a najbliže mjesto u njegovoj blizini je Brodarica.

Otok je poznat po spužvarstvu i ronilaštvu. Ondje ćete rijetko naići na automobile, a možete uživati na šljunčanim plažama u čijoj se blizini nalaze kafići i konobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije