Kineski horoskop: Godina nije za "lako ćemo", ali zaraditi se može, evo i kako

2
Radiosarajevo.ba
Kineski horoskop: Godina nije za "lako ćemo", ali zaraditi se može, evo i kako
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Kineska astrologija proučava 12-godišnji ciklus koji se bazira na kineskom lunarnom kalendaru. Kineska godina uvijek počinje u drugom dijelu januara ili prvom dijelu februara. 

Ovo je godina Bika i elementa metala, a započinje 12.02.2021. te traje do 31.01.2022.

Svaka godina nosi povoljnu energetsku podršku za neka područja života, ali isto tako i neke negativne utjecaje. Tako će ova godina Bika biti povoljna za porodične odnose, prijateljstva i ljubavne veze. Poželjno je usmjeriti pažnju na rješavanje porodičnih problema, problema u odnosima te na građenje novih ili razvoj postojećih relacija svih vrsta.

U kineskom zodijaku Bik predstavlja ozbiljan rad, težak rad, ustrajnost, ličnu disciplinu, metodičnost i poštenje. Stoga ako ove godine želite postići uspjeh, radite na ovom karakternim osobinama. Uz Bika povezujemo i yin energiju pa će yin karakteristike biti izražene.

Zbog toga će mnogima ove godine biti potrebno da rade puno, udvostruče svoje napore kako bi ostvarili svoje ciljeve. Osjećat ćemo teret naših obaveza. Uspjeh je moguć, zarada je izgledna, ali samo za one koji ulože veliki trud i angažman. Ovo nije godina za „lako ćemo“ pristup obavezama.

Bik nam donosi mogućnost da se uz ozbiljan rad ostvari ekonomski oporavak ili barem stabilizacija, a povoljna su i dugoročna ulaganja. Tko će biti u prilici, trebao bi i stavljati novce u „crni fond“ te raditi na ulaganjima za pentiju. Problemi se u godini Bika rješavaju pomoću lične discipline. Puno lične discipline, piše kreativadom.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije