Ovo je skriveni organ jedne od najljepših životinja: Korisnici zgroženi prizorom

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je skriveni organ jedne od najljepših životinja: Korisnici zgroženi prizorom
Foto: Printscreen / Sovino uho

Internetom je kružio uznemirujući video koji prikazuje unutrašnje uho sove, što je izazvalo različite reakcije. X profil @fasc1nate, poznat po dijeljenju zanimljivih naučnih, gadget, historijskih i prirodnih sadržaja, podijelio je kontroverzni video.

Na snimku je prikazan stručnjak za životinje kako drži malu sovu, a zatim kamera zumira njeno uho. Unutar uha vide se žlijezde i mišići koji izgledaju iznenađujuće složeno i neobično. Mnogi nisu ni znali da sove imaju uši ispod perja koje ga krije.

Video je izazvao različite reakcije među gledateljima, mnogi su bili šokirani i načisto zgroženi prizorom unutrašnjeg uha sove. Neki su izrazili svoje nelagodnosti i ocijenili prizor jezivim, dok su drugi bili zadivljeni složenošću anatomije sovinog uha.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Meni izgleda stvarno jezivo.. zašto je to tako??", napisala je jedna korisnica, dok je drugi napisao: "To je ludo", a treći je nastavio s primjedbom: "Nije ni čudo što mogu čuti kilometrima daleko". "Uvijek sam mislio da su bez ušiju", "Kako mogu poništiti ono što sam vidio?", samo su neki od komentara ljudi.

Ovo je još jedan podsjetnik na čuda prirode i njezine nevjerovatne detalje koji često ostavljaju ljude fasciniranima, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije