Ovo je postao hit na društvenim mrežama: Ružičasta golubica se šetala gradom, građani ostali u čudu

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je postao hit na društvenim mrežama: Ružičasta golubica se šetala gradom, građani ostali u čudu
Foto: Anadolija / Golubica

Ljudi se masovno okupljaju na društvenim mrežama u zbunjenosti nakon što se pojavila roza golubica u gradu u Velikoj Britaniji.

Pojava roze golubice u malom gradu Bury (Velika Britanija) sada zaokuplja umove lokalnih stanovnika, a korisnici društvenih medija ostali su zbunjeni zbog toga što se obična siva ptica pojavljuje u jarko rozoj boji.

Policija u Bury Northu čak se obratila putem Facebooka zbog uzbudljivog otkrića ružičaste ptice.

Stižu proljetne temperature: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do utorka

Stižu proljetne temperature: Pogledajte kakvo će vrijeme biti do utorka

Objava glasi: "Službenici su danas popodne na pješačkoj patroli kao dio akcije OpHeartbeat. Službenici su brzo naišli na rijetku ružičastu golubicu u centru grada.

Trenutno nije poznato zašto je golubica tako ružičasta, što je navelo ljude da masovno koriste X.com kako bi pokušali saznati zašto.

Ružičasta golubica

Jedan korisnik na X-u šaljivo je primijetio: "Barbie marketing izmakao kontroli."

Drugi je sugerirao: "Jeo je cveklu"

Međutim, jedna ozbiljnija teorija glasi: "Ovo je sa nečije zabave za otkrivanje spola djeteta. Kupuju ove ptice i farbaju ih u plavo ili roze, ovisno o spolu djeteta, a zatim ih puštaju u divljinu."

Zaista, prijedlog korisnika mogao bi biti tačan, jer je ranije ove godine u februaru još jedna roza golubica viđena preko okeana u Madison Square parku u New Yorku, SAD.

Domaća roza golubica, nadimkom Flamingo, preuzeta je od strane neprofitnog centra za oporavak i obrazovanje o divljim pticama, Wild Bird Fund, koji vjeruje da je golubicu 'namjerno obojena' za ceremoniju otkrivanja spola djeteta.

Ružičasta golubica

Nažalost, Flamingo je preminuo, a smatra se da je njegova smrt uzrokovana 'udisanjem otrova' iz boje.

Wild Bird Fund je objavio na Facebooku: "Priča o Flamingovom životu izazvala je mnogo emocija i privukla interes iz cijelog svijeta. Nadamo se da će priča o njegovom prekratkom životu pomoći da se spriječi više činova nemarnog okrutnosti.", piše Lad Bible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije