Ovo je hotel u kome su otkrivene prostorije tajnih službi Jugoslavije

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je hotel u kome su otkrivene prostorije tajnih službi Jugoslavije
Foto: Instagram / Postojna

Hotel Jama nalazi se u srcu poznatog parka u Postojni  - Slovenija, koji privlači pažnju nizom geoloških atrakcija, ali i prisustvom endemske vrste Dinarida – čovječjom ribicom.

Otkako je izgrađen 1971. godine u neposrednoj blizini ulaza u Postojnsku jamu, ovaj je hotel odabir mnogih turista iz cijeloga svijeta.

Dosad je u njemu odsjelo više miliona ljudi, ali bio je i čest odabir poznatih državnika bivše Jugoslavije poput Josipa Broza Tita.

Nakon što je renoviran 2016. godine, otkriveno je da hotel ima četiri tajne prostorije koje su se navodno koristile kao sobe za prisluškivanje tajnih službi bivšeg političkog sistema, poše Pun kufer

Tajni komunikacijski centar najvjerojatnije je izgrađen u isto vrijeme kad i hotel. Danas se u njemu mogu preslušati arhivske snimke prisluškivanja Službe državne sigurnosti iz vremena bivše Jugoslavije.

Turistička tura primjerena je osobama starijima od 15 godina. Uključuje posjet tajnim prostorijama s izvornom opremom i namještajem onog doba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije