Ove Instagram influencere prate hiljade ljudi, a zapravo ne postoje

Radiosarajevo.ba
Ove Instagram influencere prate hiljade ljudi, a zapravo ne postoje
Instagram / Shudu Gram
Virtualni i stvarni svijet postao je toliko blizak, a granica tako tanka da nikada ne bi rekli da su zvijezde koje su pokorile Instagram zapravo nepostojeće.

Unatoč realnim opisima i još uvjerljivijim fotografijama, neki modeli odnosno influenceri poput manekenke Shudu Gram, nisu pravi ljudi, već 3D virtualna rekonstrukcija čovjeka. 

 

A post shared by Shudu (@shudu.gram) on

Njena besprijekorna koža možda djeluje nestvarno, ali ona sama po sebi ne bi izazvala niti najmanju sumnju na prvi pogled. Shuda zapravo ima godinu i pol, a stvorio ju je engleski fotograf Cameron James Wilson. U opisu njenog profila jasno piše da je prvi digitalni model na svijetu. 

Jednako šokantno realno djeluje i Lil Miquela koja broji čak više od 800 hiljada pratitelja.

 

A post shared by *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) on

O njenu se porijeklu manje zna, ali Miquela čak ima i opsežnu Wikipedia stranicu. Bavi se muzikom, a ova konstrukcija čovjeka često dijeli svoja politička mišljenja na Instagramu.

Digitalni su se influenceri provukli i u muški modeling pa tako možete pratiti stvorenje po imenu Blawko. Najčešće na licu ima maramu pa mu se jasno vide samo oči koje su zastrašujuće realne. 

Njegov je profil ispunjen popularnim meme fotografijama te videoigricama, a nedavno se počeo družiti i s Miquelom. 

 

A post shared by LAWKO (@blawko22) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije