Ove dvije vrste ponašanja su otrov za brak

Radiosarajevo.ba
Ove dvije vrste ponašanja su otrov za brak
Iako nova istraživanja pokazuju da je ući i ostati u braku najbolje što možete uraditi za sebe, to je nezaobilazno složen i težak poduhvat.

U svim brakovima imate tako mnogo uloga, odgovornosti u kući, emocionalnih i seksualnih aspekata. Budućnost dvoje ljudi vezana na toliko mnogo načina.

Neki parovi ipak zapadnu u nezdrav odnos i ponašanje. 

Mnogi parovi postaju dinamični u dvije otrovne, po brak opasne stvari: izbjegavanje konflikta i neprijateljska zavisnost, piše Iflscience.com.

Izbjegavanje konflikta definirano je strahom od razgovaranja o problemima koji se mogu iznijeti na vidjelo i riješavati. Oba partnera trebaju iznijeti svoje želje, čežnje i identitet - ono što ih čini onim što jesu.

Neprijateljska zavisnost podrazumijeva da oba partnera pretendiraju da budu upravu. Dosta upiranja prstom u namjeri da se preuzme kontrola. 

Kako bi krenuli naprijed, bračni partneri trebaju premostiti razlike, definirati svoje vrijednosti i komunicirati sa partnerom u namjeri da se prepoznaju i njihove vrijednosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije