Ovaj čovjek drži rekord za najviše pojedenih hamburgera na svijetu: Nećete vjerovati šta je uspio

0
Radiosarajevo.ba
Ovaj čovjek drži rekord za najviše pojedenih hamburgera na svijetu: Nećete vjerovati šta je uspio
Foto: Collage / Rekord u jedenju Big Macova

Don Gorske (70) produžio je svoju titulu Guinnessove knjige rekorda za najviše pojedenih Big Macova u životu, pojeo je dodatnih 728 Big Macova tokom 2023. godine, što je ukupno 34.128 Big Macova.

Gorske je izrazio da ljudi često komentarišu kako izgleda kao da prvi put jede Big Mac, što je zanimljivo s obzirom na to koliko ih je pojeo tokom godina.

Iako jedan Big Mac sadrži 590 kalorija, Gorske tvrdi da nema zdravstvenih problema od konzumiranja tih hamburgera.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Uprkos tome što su mnogi sumnjali u njegovu sposobnost preživljavanja konzumirajući toliki broj Big Macova, Gorske je dokazao suprotno i ostao u relativno dobrom zdravstvenom stanju.

Gorske je prvi put dobio titulu Guinnessove knjige rekorda 1999. godine. Od tada vodi detaljnu evidenciju o svakom pojedenom Big Macu, pa čak i čuva sve posude i račune kao dio svoje impresivne kolekcije. Postao je prepoznatljivo lice u lokalnom McDonald'su, gdje su zaposlenici i posjetitelji često impresionirani njegovim postignućem.

Iako je nekada jeo devet Big Macova dnevno, sada je smanjio na samo dva. Otkako je otišao u penziju, Gorske umjesto svakodnevne posjete McDonald'su sada kupuje Big Macove dva puta sedmično. Ipak, i dalje uživa u svojoj omiljenoj hrani, a preskače doručak i večeru osim Big Maca. Ostatak dana konzumira manje zalogaje kako bi održao uravnoteženu ishranu.

Njegova ljubav prema Big Macu postala je predmet medijske pažnje, a Gorskeovi podvizi čak su prikazani u dokumentarcu Morgana Spurlocka iz 2004. godine Super Size Me, koji istražuje utjecaj brze hrane na ljudsko zdravlje. Uprkos tome što je probao nekoliko alternativa, Gorske je ostao vjeran burgeru iz Zlatnih lukova, pokazujući svoju dosljednost i predanost svom omiljenom obroku, javlja New York Post.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije