Ovaj bh. grad je najpovoljniji u Europi za 'digitalne nomade'

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj bh. grad je najpovoljniji u Europi za 'digitalne nomade'
Foto: Pixabay / Rad od kuće

U 2024. godini sve više ljudi širom Europe, ali i svijeta, odlučuje da se ne drži na jednom mjestu, već da proputuje što je više moguće, radeći poslove za koje ne moraju biti 'svezani za jednu lokaciju'. 

Zbog apsolutnog booma posla koji se ne obavlja u uredu, koji se desio tokom pandemije virusa 'Covid-19', sve više firmi sada dopušta rad od kuće, odnosno van same zgrade od firme, iako je pandemija prošla. 

Naravno, rad u drugim gradovima širom Europe zna biti dosta drugačiji u zavisnosti od lokacije. Tako stranica Brother UK ima listu gradova sa 'Starog kontinenta' po tome kakvi su uslovi za takozvane 'digitalne nomade'. 

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Ono što je interesantno jeste da Tuzla, grad u Bosni i Hercegovini, zauzima prvo mjesto kao najpovoljniji grad u Europi za ovu grupu radnika. Inače, kriterij se računao po cijenama za jelo van stana, mjesečnu rentu za stan van i u centru grada, režije i internet. 

Zanimljivo je i da se na listi nalazi i Sarajevo, kao 10. grad. Ipak, glavni grad BiH se nalazi i na listi najgorih gradova za rad od kuće, tačnije na 8. mjestu. 

Najgori grad, prema istraživanju ove stranice, za rad od kuće je Atena, glavni grad Grčke. Najbolji grad za digitalne nomade je Luksemburg, dok je najskuplji Zurich. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije