Otvoren prvi restoran za pse u Rimu!

0
Radiosarajevo.ba
Otvoren prvi restoran za pse u Rimu!
Foto: Pexels / Pas

Prošlog mjeseca, prvi restoran u Italiji koji nudi jelovnik dizajniran za pse otvorio je svoja vrata u četvrti Ponte Milvio u Rimu.

Uz ovu vijest, italijanski glavni grad sigurno će porasti na listi gradova koji su 'dog-friendly'.

Nazvan Fiuto, što je italijanski izraz za čulo mirisa životinja, restoran ne želi dočekati pse sa posudom suhih krekera kupljenih u trgovini, već njima i njihovim vlasnicima ponuditi nezaboravno i ugodno iskustvo prilagođeno njihovim ukusima.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Kažu da mnogi vlasnici pasa i njihovi ljubimci izgledaju slično. Dakle, prirodno je da su ljubitelji pasa veoma oprezni u tome kako hrane svoje ljubimce. A pošto se govori o Italiji, šteta je da do sada ljubitelji hrane nisu imali gdje odvesti svoje četveronožne prijatelje za kvalitetno gastronomsko iskustvo.

Autentičan doživljaj za pse

Fiuto ima dvije odvojene kuhinje i dva odvojena menija - jedan za pse i drugi za ljude. To je mjesto gdje se ljudi i životinje mogu osjećati istinski ravnopravno. Kao i svaki pravi restoran u Italiji, i u meniju za pse nudi se niz predjela, glavnih obroka, deserta i pića. I da, čak su i alergeni opisani na dnu!

Cijene jedne porcije se kreću od 10 do 22 eura (20-44 KM), a postoje i različite veličine posude u zavisnosti od veličine psa. Tako se odlučuje i o rasporedu sjedenja - mali i veliki psi raspoređeni su na različite dijelove restorana kako bi se izbjegli sukobi i nepotrebno narušavanje mira.

Osim toga, da bi se umirila atmosfera, u prostorijama svira opuštajuća muzika. Prije nego što napuste restoran, gosti mogu svratiti do ogledala za selfie i pozirati sa svojim psom za fotografiju. Postoje čak povremene nagrade - naprimjer, za psa koji najviše liči na svog vlasnika, piše The Mayor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije