Otkriveno: Ovo su najopasnije zemlje u Europi

Radiosarajevo.ba
Otkriveno: Ovo su najopasnije zemlje u Europi
Wikipedia / Rusija

Korisnik društvene mreže Quora Chris Ebbert odgovorio je na pitanje koja je najopasnija zemlja u Europi, a naveo je nekoliko država koje je podijelio po lokacijama.

"S obzirom na to da stopa kriminala nije dobro mjerilo jer na nju mogu utjecati faktori kao što su krive definicije ili pak razni izvještaji, uzet ću u obzir jedini pravi način mjerenja gdje sve nejasnoće prestaje: ubistvo. Pretpostavljam da se kod mjesta s mnogo ubistava, također pojavljuju i drugi opasni zločini."

Koristio je statistike iz 2019. godine i popis zemalja koje su rangirane po stopi ubistava na Wikipediji, a zaključak je sljedeći.

Najopasnije mjesto u istočnoj Europi je Rusija, a slijedi je Ukrajina.

U sjevernoj Europi najopasnija je Litva, u južnoj Europi je Gibraltar, dok je u zapadnoj Europi to Belgija.

Drugi korisnik Nader Reza je u komentarima spomenuo i Albaniju koja je po njemu najsiromašnija zemlja u Europi, mafija je vrlo razgranata, a također su i životni uvjeti jako loši. Još je jedan korisnik dodao podatke za ubistva.

Tako najviše ljudi u saobraćaju umire u Rumuniji i Bugarskoj, ubistva se najčešće događaju u Latviji i Litvi, a samoubistva u Litvi, Sloveniji, Latviji i Belgiji, piše Vecernji.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije