Otkrijte koje ste mitsko stvorenje prema horoskopskom znaku

0
Radiosarajevo.ba
Otkrijte koje ste mitsko stvorenje prema horoskopskom znaku
Foto: Pixabay / Horoskop, ilustracija

Svaki horoskopski znak odgovara nekom mitskom biću.

Možda ste se u djetinjstvu igrali raznih igara i pretvarali se da ste sirena ili možda sfinga, a sve to zbog čitanja razne literature koja ima veze sa mitologijom.

U nastavku pročitajte koje mitološko biće odgovara vašem horoskopskom znaku.

Autobus sa Vučićem i Dodikom se zaglavio: Ostali ukopani u blatu, morali da izađu

Autobus sa Vučićem i Dodikom se zaglavio: Ostali ukopani u blatu, morali da izađu

Ovan je Zmaj

Kao prvi horoskopski znak, Ovan čini suštinskog zmaja. Oni su moćna bića sa temperamentom koji ne treba izazivati. Ali, kako legenda svjedoči, oni će učiniti sve da zaštite sve, bilo da je u pitanju dom, osoba ili kućni ljubimac, a Ovnovi su prvi u redu da brane najmilije. Pobrinite se da ostanete daleko od dometa njihovih vatrenih eksplozija.

Bik je Minotaur

Znate li svoj podznak: Provjerite koji je i zašto horoskop kaže da je važan

Znate li svoj podznak: Provjerite koji je i zašto horoskop kaže da je važan

Bik dijeli mnogo toga zajedničkog sa Minotaurom. Pored toga što su bikovi, Bikovi su tragači za zadovoljstvom - nešto sa čime Minotaur može da suosjeća. Klasični Minotaur bio je zaključan u svom labirintu, pa je zbog toga postao prilično posesivan prema svom prostoru, slično kao što su Bikovi prema stvarima koje vole.

Blizanci su Himera

Blizanci su dobro poznati po tome što imaju snažne lične impulse koji mogu da se prevrnu za tren i to ih čini savršenim himerama. Himere su stvorenja koja imaju glavu lava, tijelo koze i rep zmije. Poput nje, Blizanci koriste ovu višestruku ličnost u svoju korist. Mogu da se uvuku u bilo koju situaciju ali i da se izvuku iz nje.

Rak je Selkie

Rakovi su emocionalno osjetljivi i duboko osjećaju stvari. Često se bore da pronađu pravu ljubav, slično kao što to rade Selkiji. Selkie potiču iz škotske mitologije i bića su koja mijenjaju oblik: mogu biti čovjek ili foka. Ako neko pokupi oljuštenu kožu, zauvijek će biti zaključani zajedno. Ali, ovo može dovesti do toga da sekiji budu vezani u lošim vezama, slično kao što se Rakovi nađu u komplikovanim zapletima.

Lav je Mantikora

Lavovi su ponosni, samopouzdani i spretni da se snađu u svakoj teškoj situaciji. Sve ovo im je zajedničko sa Mantikorima. Mantikore imaju tijelo lava, glavu čovjeka i rep sličan škorpionu. Naravno, Lavovi ne mogu biti mitska stvorenja ali zasigurno imaju njihovu energiju.

Djevica je Sfinga

Sfinge su poput Djevica po tome koliko su obrazovane. Naoružane su zagonetkom za zagonetkom na koju možete odgovoriti, da se ne suočite sa njihovim opakim zubima. Recite Djevici da niste završili svoj dio grupnog projekta i vidjet ćete u šta će se pretvoriti.

Vaga je Silf

Kao mitsko stvorenje, Vaga bi morala da bude nešto što je dobro izbalansirano i društveno. Ne tražite dalje - one su Silfe. Ova humanoidna stvorenja se dobro slažu sa ljudima i imaju dubok senzibilitet za balansiranje prirodnog svijeta. Međutim, nisu tako jaka ili moćna kao neka druga mitska bića, slično tome kako su Vage postojanije i manje sklone ispadima.

Škorpija je Veliko stopalo

Sa Škorpijama zaista znate samo ono što oni žele da znate, a to je što je manje moguće. Prirodno povučeni, oni su poput Velikih stopala u horoskopu. O Velikom stopalu se ne zna mnogo, ali se sumnja da on živi najbolji život i izbjegava ljudske drame, što Škorpije pokušavaju da rade svaki dan.

Strijelac je Jednorog

Ova društvena bića lutaju zemljama do mile volje, istražujući svaki kutak i pukotinu, baš kao i znak Strijelca. Jednorozi su takođe duboko intuitivni, odmah razumiju ljude i njihove namjere, a Strijelci imaju istu vještinu.

Jarac je Vilenjak

Vilenjaci su još jedno mitsko stvorenje koje je dobilo tretman pop kulture u posljednjih nekoliko decenija. Međutim, u srcu, ova stvorenja imaju duboku vezu sa fizičkim svijetom i inteligenciju koja je prikupljena godina. Jarčevi vole da uče nove stvari i istražuju oblasti u kojima mogu da prošire znanje.

Vodolija je Piksi

Svi vole da imaju Vodoliju u okruženju jer su inovativni, radoznali, kreativni i nepredvidivi. U mitskom carstvu, ovo savršeno odgovara Piksi. Srodni vilama, ova duhovita mala magična stvorenja lete naprijed-nazad i prilično su djetinjasti u ponašanju, a djetinja mašta Vodolija ih ponekad može dovesti na isti nestašni put.

Ribe su Sirene

Ribe su osjetljive, ali prilagodljive, slično kao Sirene iz mitskog svijeta. Sirene su prelijepa, osjetljiva stvorenja koja imaju tendenciju da budu ponesena u orbite drugih ljudi. U mitologiji postoji nekoliko priča o sirenama koje spašavaju žrtve od davljenja, a Ribe će isto tako koristiti saosjećanje da vas izvuku iz stresa u kom se davite, piše Telegraf.

Da li je opis pogodio vaš znak?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije