Osvojio na lutriji više od milion maraka, pa ostao bez svega zbog glupe greške

1
Radiosarajevo.ba
Osvojio na lutriji više od milion maraka, pa ostao bez svega zbog glupe greške
Foto: Pexels / Gubitak / ilustracija

Misteriozni dobitnik australskog lutrijskog dobitka nenamjerno je izgubio svoju nagradu od 1 milion australskih dolara (1.22 miliona maraka) nakon što nije preuzeo svoj jackpot unutar godine dana.

Dobitni tiket kupljen je na BP benzinskoj stanici u Mawson Lakesu, sjeverni Adelaide, 27. septembra 2023. godine.

Misteriozni vlasnik je osvojio 1 milion dolara tim tiketom, ali nikada nije preuzeo nagradu. Lutrijski tiketi u Južnoj Australiji imaju rok važenja od jedne godine.

Nesreća u Sarajevu: Vozilom udario dijete na pješačkom prijelazu

Nesreća u Sarajevu: Vozilom udario dijete na pješačkom prijelazu

Portparolka lutrije, Ana Hobdell, rekla je da bi dobitnik bio nagrađen da je registrovao svoj tiket na igračku karticu ili online.

"Verovatno je da naš misteriozni dobitnik živi svoj život kao i obično, ne znajući da je postao milioner pre više od godinu dana," rekla je ona i dodala:"Ako bi misteriozni dobitnik registrovao svoj tiket na igračku karticu ili online, već bi dobio svoj dobitak od milion dolara."

U Novom Južnom Walesu i ACT-u, dobitnici imaju šest godina da preuzmu svoje nagrade, dok Queensland ima najduži rok od do sedam godina.

Zapadna Australija se nezavisno upravlja kroz Lotterywest, ali igrači će takođe imati dvanaest meseci da preuzmu svoju nagradu.

Međutim, misteriozni dobitnik bi i dalje mogao preuzeti 1 milion dolara ako podnese svoj originalni tiket, obrazac za preuzimanje nagrade i obrazac zakonske izjave s komisijom.

Za ovo se naplaćuje taksa od 22 dolara kako bi se pokrili troškovi pretraga, provjere i administrativni troškovi.

"Ovo također služi kao važan podsjetnik da registrujete svoje tikete," dodala je gospođa Hobdell.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije