Ostavlja bez daha: Atraktivna ružičasta plaža zadivljuje svojim bajkovitim izgledom

0
Radiosarajevo.ba
Ostavlja bez daha: Atraktivna ružičasta plaža zadivljuje svojim bajkovitim izgledom
Foto: Printscreen / Youtube / Ružičasta plaža

Na istočnoj strani prekrasnog otoka Harbour nalazi se jedna od najpoznatijih plaža na Bahamima. Plaža s ružičastim pijeskom vizualno je zadivljujuća i izuzetna obalna atrakcija koja privlači na hiljade posjetitelja iz cijelog svijeta.

More oko tog područja dom je mikroskopskih stvorenja zvanih Foraminifera, koje za sobom ostavljaju šarene ljuskice.

Njihova sićušna ružičasta tijela i jarko ružičaste ili crvene školjke na kraju daju boju pijesku. Rezultat je ružičasta plaža koja oduzima dah.

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Dok hodate niz njene ružičaste plićake, vidjet ćete kako ton postupno blijedi dok idete prema unutrašnjosti.

Na obali gdje se valovi razbijaju, boja je najdublja, na rubu blijedocrvene. Dalje, plaža postaje koraljna nijansa, a na kraju bijela kada se stigne do kraja. Plima donosi većinu boje, tako da je više koncentrirana točno na rubu obale.

Vaši će koraci također ostaviti svjetlije tragove od pijeska oko njih, tako da možete pratiti svoje korake preko plaže.

Hrvatska policija upozorava: Krađe na plažama su sve češće, ovo su korisni savjeti da ih spriječite

Hrvatska policija upozorava: Krađe na plažama su sve češće, ovo su korisni savjeti da ih spriječite

Najljepše vrijeme za šetnju ružičastom pješčanom plažom je u vrijeme izlaska i zalaska sunca. U to vrijeme briljantan kontrast između mora, pijeska i neba doseže svoj vrhunac.

Narandžaste nijanse sunca sukobljavaju se s ružičastim bojama plaže, a razdvaja ih bogato plavetnilo mora. To je spektakularan pogled koji morate vidjeti da biste povjerovali.

No, razgledavanje i šetnje nisu jedine stvari koje bi vas trebale privući na plažu s ružičastim pijeskom. Uz izrazito spore struje, podvodna vidljivost je izvrsna, tako da imate savršene uslove za ronjenje. Moći ćete vidjeti daleko u daljinu i s lakoćom istraživati okean. Oštrooki bi čak mogli baciti pogled na Foraminifere.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cb5SiqPrLAr/?img_index=5[/instagram]

Naravno, prostora za sunčanje uvijek ima, a na plaži Pink Sand Beach okruženje je posebno dobro. Niska temperatura plaže znači da čak možete ležati izravno na pijesku ako vam se to sviđa. Lagani povjetarac puše iznad plaže pa ćete se rashladiti dok upijate zrake.

Postoji nekoliko plaža širom Bahama koje se također reklamiraju kao "plaže s ružičastim pijeskom", ali ona na Harbour Islandu je prava senzacija. Druge mogu imati neke manje slične elemente, ali nijedna se ne može mjeriti s jedinstvenom ljepotom, fantastičnim okruženjem i savršenim uvjetima na ovoj rozoj plaži.

Plaža je idealna za jednodnevni izlet, ali s luksuznim smještajem diljem Harbour Islanda lako biste mogli provesti sedmicu dana ili duže uživajući u ovoj prekrasnoj lokaciji. Zašto ne? Ovo je jedna od najneobičnijih plaža na svijetu, a o njoj ćete razmišljati dugo nakon što odete. To je doista ključna destinacija za svaki odmor na Bahamima, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije