Osjetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu!

0
Promotivni tekst
Osjetite duh Zimske fantazije u Novom Sadu!
Foto: Aleksandar Milutinović / Zimska fantazija

Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vrijeme radosti, sreće, darivanja, ali i kraćih putovanja. Novi Sad već tradicionalno, u praznični duh ulazi početkom decembra kada se centralne gradske ulice pretvaraju u bajkovite predijele okićene dekorativnim lampicama. Baš kao iz božićnih filmova i "Srpska Atina" predstavlja nezaobilazno mjesto za kreiranje fotografskih uspomena.

Glavni gradski trg još jednom će dodatno ukrasiti festival bombona, kolača, pjesme i osmijeha – "Novosadski Zimzolend", koji će se ove godine održati od 25. novembra do 26. decembra. Ovaj božićni vašar predstavlja i pravu malu oazu poklončića kojima možete obradovati svoje najdraže. Specifičnost Novog Sada ogleda se u tome da se praznična magija može osjetiti na više lokacija, pa vas tako ispred tržnog centra Promenada očekuje i zimski festival – "Božićna čarolija", koji će na ovoj lokaciji biti od 1. decembra do 10. januara 2024. godine.

Zimsku fantaziju dodatno upotpunjuje i magična "Ledena šuma" koja Dunavski park pretvara u pravo bajkovito klizalište. Ove godine održaće se od 15. decembra do 14. januara. Dječiji osmijesi i sijalicama ukrašeno drveće stvaraju ambijent pun radosti i sreće. I najstarija pijaca u gradu čak će dva puta tokom decembra, 1. i 29, biti otvorena za sve koji na "Noćnom bazaru" traže proizvode malih proizvođača, što je ujedno odlična uvertira u novogodišnje darivanje.

U susret novoj godini, u ugostiteljskim objektima u Novom Sadu i okolini organizuju se vrlo posjećene i popularne dnevne žurke. Doček će ponovo obuhvatiti proslavu 31. decembra i na otvorenom i to u Podgrađu druge po veličini tvrđave u Evropi - Petrovaradinske tvrđave, i 13. januara u zatvorenim prostorima širom grada, uz jedinstven spoj vizuelne i izvođačke umjetnosti. Tokom prethodnih šest godina, "Doček" je održan na gotovo 40 lokacija: Petrovaradinska tvrđava, Sinagoga, Distrikt, Crkva Imena Marijinog, Reformatska crkva, SКCNS Fabrika, mreža kulturnih stanica i druge.

Zimska fantazija
Foto: Aleksandar Milutinović: Zimska fantazija

Ovogodišnja zimska fantazija neće zaobići ni sve zaljubljenike u "hiking", "trail" trčanje i nordijsko hodanje, koji se mogu pridružiti posljednjoj trci u godini na Fruškoj gori - "Winter Trail Race".

Novosadska zimska fantazija ne može se u potpunosti doživjeti, ako barem jedan dan ne posvetite obilasku čuvenih čardi, salaša ili vinarija sa Novosadskog vinskog puta. Topla i ušuškana atmosfera na ovim čarobnim mjestima u okolini Novog Sada obogatiće vaš boravak. Prijatelji, vino, pucketanje vatre iz kamina i tamburaši uz odlične gastronomske užitke, učiniće vaš boravak nezaboravnim!

Za najmlađe članove vaše porodice idealna mjesta za pješačenje i sankanje tokom zimskih mjeseci nalaze se na obroncima Fruške gore, zato pogledajte naše predloge za produženi vikend tokom decembra i januara. Ukoliko se odlučite da provedete vikend u Novom Sadu, informacije o smještaju možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Novi Sad
Foto: Aleksandar Milutinović: Novi Sad

Uplovite u novosadsku čaroliju i osjetite duh zimske fantazije kojoj ćete se sigurno ponovo vratiti!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije