Ono što ste prvo vidjeli na ovoj slici otkriva vaš najdublji strah

Radiosarajevo.ba
Ono što ste prvo vidjeli na ovoj slici otkriva vaš najdublji strah
Foto: Atma.hr / Zanimljivi test

Strah je prirodan odgovor na potencijalnu opasnost. Međutim, naša psiha može povezati čudne simbole s potencijalnom opasnošću samo zato što imamo neriješene emocije u našem nesvjesnom umu.

Slika ispod savršena je slika za psihoanalizu vašeg najdubljeg nesvjesnog straha.

Sama slika aktivira vaš nesvjesni um i povezuje figure sa strahom jer prezentira subliminalnu poruku lubanje, koja je simbol straha, piše Life coach code. Oslobađa u vašem nesvjesnom umu zapis straha. Prva figura koju vidite otkriva mnogo o vašem najvećem strahu, jer to je prva stvar koju povezujete s ovim nesvjesnim okidačem.

Test psihoanalize je brz i jednostavan. Djelotvornost je zapanjujuća. Pogledajte sliku, odaberite figuru koja vas najviše privlači i ispod pročitajte što to znači.

Nemojte previše razmišljati! Šta je prvo što ste vidjeli?

1. Djevojčica

Ako je prva figura koju ste vidjeli na ovoj slici bila djevojčica, vaši strahovi potječu od potisnutih osjećaja koji dolaze iz vašeg djetinjstva.

Postoje brojne vrste događaja koje mogu obilježiti dječji um. Ako nisu ispravno razrađeni, mogu se pojaviti u odrasloj dobi u obliku strahova, ovisnosti, kognitivnih obrazaca i neodgovarajućih želja.

Odnos s majkom važan je za vaš emocionalni razvoj. Ako je dijete trebalo previše vremena provesti daleko od majčinske figure ili ako majka nije pružala dovoljno ljubavi tokom ranog djetinjstva, moguće je da se sve projicira nesvjesno kroz strahove.

Na taj način dijete može razviti strah u donošenju odluka ili se boji preuzeti odgovornost.

Trauma se ne mora dogoditi u kasnijem djetinjstvu, može do nje doći u dojenačkom dobu ili čak u perinatalnoj fazi, te tokom trudnoće ili rađanja.

2. Leptir

Leptir je jedan od simbola koji je obično povezan s pozitivnim značenjem. Međutim, postoji dublje nesvjesno značenje ovog simbola koje proizlazi iz tamnijeg mjesta.

Prema interpretaciji snova leptir ukazuje na prilike i početke.

Svijetli i šareni leptir znak je dobre nade, novih početaka u životu, dok je jednobojni leptir povezan s propuštenom prilikom.

Duhovno, ovaj simbol predstavlja prijelaz duše nakon smrti. Leptir vodi u svijet mrtvih.

Ako je prva stvar koju ste vidjeli na ovoj slici bio leptir, onda vaši nesvjesni strahovi potječu od straha od smrti, ili s druge strane, to je strah od neživljenja, propuštenih prilika. Također, možda se odupirete spoznavanju potisnutih osjećaja tuge zbog bliskih ljudi koji više nisu tu.

3. Jagoda

Jagoda je smještena točno u središte slike i veličina voća je veća od realne veličine, te predstavlja srce. Jagoda je od davnina simbol ljubavi. Zapravo simbol onoga što proizlazi iz ljubavne boli.

Postoji čak i legenda koja kaže: zbog Adonisove smrti, božica Venera nije mogla prestati plakati, a iz svake suze koja je pala na zemlju narasla je jagoda.

Ako je prva figura koju ste vidjeli jagoda, ono što tražite nalazi se u vašem srcu. Vaš najveći strah potječe od nesvjesnog otpora prema ljubavi.

Porijeklo ovog straha i takvog emocionalnog otpora prema nečemu tako lijepom kao što je ljubav često dolazi iz djetinjstva i načina na koji su naši roditelji ispred nas izražavali svoje osjećaje jedan prema drugom. Međutim, može proizaći i iz brutalnog sloma u jednom od vaših prvih odnosa.

Pretjerana veličina jagode otkriva koliko ljubavi morate dati. Ona govori da postoji toliko ljubavi koju potiskujete u sebi, koju se bojite dati, jer mislite da ćete biti kažnjeni.

4. Pauk

Ovo je jedan od najčešćih strahova među ljudima. To je evolucijski mehanizam preživljavanja koji nas je štitio od malih opasnosti koje su nas okružavale.

Međutim, pauk kao simbol potječe iz dubljeg nesvjesnog strahovanja da naša okolina nije sigurna.

Ako je ono što ste prvo ugledali bio pauk, to znači da se vaši nesvjesni strahovi javljaju zbog vaše nemogućnosti da se osjećate potpuno sigurno u okruženju.

Uvijek pazite na detalje i pokušavate pronaći nešto loše i opasno čak i na najsigurnijim mjestima. Ovo stalno gledanje na opasnost sprječava vas da se potpuno predate lijepim i sretnim trenucima. Anksioznost i napadi panike mogu biti nešto s čime se često borite.

Ovaj nesvjesni strah često se pojavljuje zbog prekomjernog rada amigdale u kombinaciji s prilično anksioznim ponašanjem. Možda ste odgajani među ljudima koji previše brinu ili ste jednostavno sami razvili takvo ponašanje.

5. Drveće

Stablo je moćan psihološki simbol. Jedan od najboljih psihoanalitičkih testova procjenjuje psihu prema poziciji na kojoj osoba crta stablo na komadu papira.

Stablo je simbol naših korijena i u ovom slučaju ima dublji simbolizam. Dva stabla koja tvore most vjerojatno govore da unutar nas postoji unutarnji sukob koji još nismo uspjeli riješiti. Emocionalni rascjep koji ne možemo ukloniti.

Ako ste prvo na slici ugledali dva stabla, to znači da vaši najveći strahovi dolaze od prihvaćanja te nesvjesne emocionalne podjele. Bojite se prihvatiti neki dio sebe.

Većina nas vrlo dobro zna svoje najveće sumnje i nesigurnosti. Međutim, učinak nije isti kao kada ih netko drugi otkriva.

Upravo zbog toga, najbolja stvar bi bila konzultirati nekoga tko ima vanjsku točku gledišta, bez ikakvog preferiranja ili unaprijed određenog mišljenja, jer nam to može pomoći da drugačije vidimo situaciju. Suočavanje s vašom sjenom može biti moćna stvar.

6. Medvjedići

Jedan od načina na koji svako dijete uvijek može pronaći utjehu je zagrljaj medvjedića. To je mjesto bijega za svako dijete, mjesto razumijevanja, sigurnosti, čak i topline.

To je ono što medvjed simbolizira, prijatelja koji pruža bezuvjetno razumijevanje, sigurno mjesto puno topline i ljubavi.

Međutim, medvjedići na ovoj slici su malo neobični, a činjenica da ste njih prvo ugledali otkriva nešto zanimljivo. Vi se bojite osjećati strah.

Taj strah potječe od nesvjesne traume koja se vjerojatno dogodila u vašem djetinjstvu, događaj kada ste iskusili strah i niste mogli pronaći utjehu.

Taj ste događaj potisnuli duboko u vaš nesvjesni um i pokušavate izbjeći strah po svaku cijenu, jer vas to podsjeća na taj trenutak kada ste bili bespomoćni i sami. Možda se bojite biti sami ili čak ne možete vjerovati drugima, piše Atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije