OnlyFans mijenja pravila: Od 1. oktobra sve će biti drugačije

Radiosarajevo.ba
OnlyFans mijenja pravila: Od 1. oktobra sve će biti drugačije
PrtScr / OnlyFans

Popularna stranica za odrasle OnlyFans, koja broji više od 130 miliona korisnika, najavila je da će od ove jeseni zabraniti seksualno eksplicitan sadržaj, što je izazvalo brojne reakcije.

Ovog petka objavili su nova pravila korištenja koja će se početi primjenjivati od 1. oktobra. Prema njima zabranjuje se foto i video sadržaj koji uključuje spolni odnos, masturbaciju te "ekstremne i uvredljive" prikaze genitalija.

"Na OnlyFansu zabranjeno je postavljanje sadržaja koji pokazuje, promovira, oglašava ili se referira na 'seksualno eksplicitno ponašanje', što znači: 1. stvarni ili simulirani seksualni odnos, uključujući genitalni, oralni i analni seks između osoba bilo kojeg spola, 2. stvarnu ili simuliranu masturbaciju, 3. pokazivanje anusa ili genitalija neke osobe koje je ekstremno ili uvredljivo, 4. stvarni ili simulirani materijal koji prikazuje tjelesne tekućine koje se obično izlučuju prilikom seksa", navodi se u pravilima.

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Kako ističe Mashable, pokazivanje grudi je još uvijek dopušteno.

S OnlyFansa su ranije objasnili da ovu promjenu uvode kako bi se uskladili sa zahtjevima partnera i pružatelja isplata, piše Index.hr.

"Kako bismo osigurali dugoročnu održivost platforme, moramo poboljšati naše smjernice za objavljivanje sadržaja. Autorima će i dalje biti dopušteno objavljivati sadržaj koji sadrži golotinju, ali sve dok je taj sadržaj u skladu s našim pravilima", objasnili su.

OnlyFans trenutno dopušta golotinju, osim ako je ona nezakonita ili snimljena na javnom mjestu.

Seksualni radnici ovu su promjenu, sudeći po komentarima, dočekali vrlo ogorčeno.

"Umjesto da otkantate Visu i MasterCard, odlučili ste otkantati nas, ljude koji su vam izgradili platformu. Nikad nas niste promovirali, samo fitness instruktore i slavne osobe. Mi smo vam donijeli promet. A vi ste nas izbacili umjesto da se zauzmete za nas protiv servisa za plaćanje", bio je jedan od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije