Omiljeni ljubimac iz '90-ih Tamagoči, ponovo na tržištu

Radiosarajevo.ba
Omiljeni ljubimac iz '90-ih Tamagoči, ponovo na tržištu
Mnogo prije pametnih telefona i ostalih tehnoloških zanimacija današnjice postojao je Tamagoči, virtuelni ljubimac koga su svi danima hranili, zabavljali i nisu ispuštali iz ruku.

Popularna igračkica jajastog oblika je prvi put lansirana 1996. godine na japansko, pa zatim na američko tržište. Djeca, a i odrasli su ludjeli za njim, i sada se Tamagoči opet vraća na svjetsku scenu.

Mini verzija Tamagočija iz devedesetih se već može naručiti unaprijed putem Amazona i košta oko 15 dolara, a od 5. novembra stiže na police radnji u SAD. Kompanija Bandai je najavila povratak Tamagočija još prošlog proljeća i to je izazvalo veliko oduševljenje ljudi.

Iako je nova verzija mnogo manja od originalne, igrica je potpuno ista, čak i jednostavnija u nekim segmentima, piše Daily Mail.

Tamagoči će se pojaviti u šest različitih dizajna, od svijetlo narandžastog i providnog do onog s kombinacijom dvije jarke boje, a svaki će sadržati šest različitih virtuelnih ljubimaca. Nakon što izaberete svog ljubimca, morate ga njegovati kako bi on dalje napredovao kroz različite životne faze, a ukoliko se ne brinete lijepo o njemu može se razboljeti pa čak i uginuti.

Iako će igrica biti gotovo smiješna što se tiče izgleda i pikselizacije u odnosu na one koje danas postoje, iz kompanije navode kako vjeruju da će nostalgija učiniti svoje i da će uspjeti povratiti staru slavu Tamagočija, a također se nadaju da će uspjeti privući i neke mlađe generacije koje nikada nisu imale dodira s ovim virtuelnim ljubimcem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije