Odustao na pitanju za 35 hiljada KM: Da li vi znate odgovor?

1
Radiosarajevo.ba
Odustao na pitanju za 35 hiljada KM: Da li vi znate odgovor?
Foto: HRT / Pitanje na kojem je odustao Saša

Šta treba ubaciti između ‘anta’ i ‘rivo’ da bismo dobili glavni grad Madagaskara?, pitanje je na koje odgovor nije znala Zagrepčanka Marina Šiljak Brezak u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?'.

Zatražila je pomoć publike. U ponudi su bili: A - mama, B - tata, C- baba i D - nana. Publika je 63 posto glasova dala za C - baba, 19 posto za D - nana, i po 9 posto za A - mama i B - tata.

Nakon što je vidjela rezultate, inženjerka građevine koja radi u struci na procjeni vrijednosti nekretnina, na tom šestom pitanju iskoristila je još jednog džokera -'pola pola'. Bojala se da je publici svojim glasnim razmišljanjem sugerisala odgovor C.

Kafa u BiH ponovo poskupljuje: Uskoro veće cijene omiljenog pića među stanovnicima

Kafa u BiH ponovo poskupljuje: Uskoro veće cijene omiljenog pića među stanovnicima

Suženim izborom ostali su tata i nana, a takmičarka je kao konačni odgovor navela D - nana i osvojila 300 eura (588 KM)

Na osmom pitanju Marina je iskoristila posljednjeg džokera. Nije znala koji je film režisera Ritma ludila i La La Landa došao u kina ove godine. U ponudi su bili Babylon, Persepolis, Gomorrah i Agora.

Nastup na Milioneru o kojem bruji Europa: Odgovorio na 15 pitanja, jockera zvao na pijanku

Nastup na Milioneru o kojem bruji Europa: Odgovorio na 15 pitanja, jockera zvao na pijanku

Džoker zovi, Lucija Orlović, mislila je kako je riječ o filmu Babylon i tako je Marina došla do iznosa od hiljadu eura (1960 KM). Voditelj Tarik Filipović pojasnio je kako sva četiri filma postoje.

"Naslovima se referiraju na neke prastare lokacije, a ovogodišnji film mladoga Damiena Chazellea je Babylon", dodao je.

Deveto pitanje Marina je riješila bez poteškoća, no na 10. je odustala. Trebala je odgovoriti gdje su klifovi vidljivi na glasovitoj slici Postojanost pamćenja; u Toskani, Kataloniji, Provansi ili Škotskoj?

"Ne znam odgovor i ne bih htjela zadržavati ostale. Osvojenih 2500 eura (4900 KM) je super. Puno više od onog s čim sam došla", kazala je Marina.

Da je odgovarala, izabrala bi Provansu. No tačan odgovor bio je B - u Kataloniji, a riječ je o nadrealističkom djelu velikog španskog slikara Salvadora Dalija.

Evo koliko će iznositi nagrade u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' i 'Potjera' u Hrvatskoj

Evo koliko će iznositi nagrade u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' i 'Potjera' u Hrvatskoj

Na vruću stolicu idući je sjeo Saša Benzon iz Splita koji voli putovati, ali i vratiti se u rodni grad gdje se školovao, radi i živi.

Aktivni član splitske kvizaške scene koji je sudjelovao i u HRT-ovom kvizu Potjera, lako i brzo je došao do 10. pitanja, no tada mu je zatrebao prvi džoker.

Šta ima izumiteljski stroj profesora Baltazara, glasilo je pitanje za prelazak drugog praga. A - nos i usisivač; B - srce i ventilator; C - oko i pjenjaču ili D - uho i kišobran?

Natjecatelj se dvoumio između ventilatora i kišobrana. Zatražio je džokera pola-pola nakon čega su ostali A - nos i usisivač i D - uho i kišobran.

"Mogao sam i bez ovoga. Uho i kišobran moj je konačan odgovor", kazao je Saša i osvojio pet hiljada eura (9800 KM).

Zbog Hercegovine takmičar u njemačkom kvizu "Ko želi biti milioner" zamalo izgubio 32.000 eura

Zbog Hercegovine takmičar u njemačkom kvizu "Ko želi biti milioner" zamalo izgubio 32.000 eura

Na idućem, 11. pitanju, 39-godišnji Splićanin je zamolio pomoć publike. Nije znao na kojoj je rijeci Križnica, jedini naseljeni riječni otok u Hrvatskoj. Na Dravi, Kupi, Savi ili Sutli?

Publika je 50 posto glasova dala Dravi, 33 posto Kupi, 9 posto Sutli, 8 posto Savi. Kako je i Saša mislio da je riječ o Dravi to je naveo kao konačan odgovor i osvojio deset hiljada eura (19 hiljada KM). 

Zahvalio se publici, a Tarik je, uz smijeh, dodao kako za to nije bilo razloga u zadnje dvije-tri emisije. Otok Križnica velik je 5 km2, na njemu živi 76 stanovnika, i nalazi se na lijevoj obali Drave, na samoj granici s Mađarskom.

Posljednjeg džokera Saša je iskoristio na pitanju za 18 hiljada eura (35 hiljada KM). U kojoj je državi ista stranka dobila najviše glasova na svim parlamentarnim izborima u posljednjih sto godina: Nizozemskoj, Švicarskoj, Irskoj ili Švedskoj?

Džoker zovi (Lucijan Šošić koji je i sam sudjelovao u Milijunašu) nije znao odgovor. Sašino mišljenje da je riječ o Irskoj i stranci Sinn Fein džoker je odbacio kao mogući tačan odgovor.

Ovo se u historiji Milijunaša još nije dogodilo. I Tarik i takmičar su ostali bez teksta!

Ovo se u historiji Milijunaša još nije dogodilo. I Tarik i takmičar su ostali bez teksta!

Nakon toga Saša je odustao od odgovaranja na 12. pitanje i kući otišao s deset hiljada eura. A Tarik je objasnio da je Švedska socijaldemokratska stranka bila relativni pobjednik na posljednja 32 parlamentarna izbora.

Posljednji takmičar u ovosedmičnom izdanju kviza bio je 44-godišnji Zagrepčanin Sergej Novosel Vučković kojeg je voditelj predstavio kao svog starog znanca i dobrog igrača. Odgovorivši tačno na pet pitanja osvojio je iznos prvog praga od 150 eura (294 KM) i pozivnicu za iduću emisiju, piše 24sata.hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije