Odabran najružniji pas na svijetu: Život ga nije mazio

0
Radiosarajevo.ba
Odabran najružniji pas na svijetu: Život ga nije mazio
Foto: EPA-EFE / Konkurencija je bila velika

Svi su psi lijepi, posebno svojim vlasnicima. Kad nekog volimo, onda nam je on najljepše biće na svijetu, čak i ako, objektivno gledano, to stvorenje i nije tako lijepo.

Jeneda Benally iz američke savezne države Arizone sigurno će reći kako je njen pas, mješanac čivave kojem je dala ime Mr. Happy Face (Gospodin sretno lice) lijep.

Ne sumnjamo da je njoj takav, kao i da ima divan karakter, ali budimo ružno iskreni - to maleno stvorenje zasluženo je dobilo prvu nagradu na svjetskom takmičenju najružnijih pasa, koje je održano u Kaliforniji.

Sanela Krsmanović Bistrivoda: O predstavi Seljačka opera, Sanjarnici i pozorišnoj magiji

Sanela Krsmanović Bistrivoda: O predstavi Seljačka opera, Sanjarnici i pozorišnoj magiji

[instagram]

[/instagram]

Novi vlasnik te nimalo laskave titule nije imao neki život. Jeneda ga je udomila prije nešto manje od godinu dana i zapravo ga nije odabrala - samo je ljudima koji vode sklonište za napuštene pse rekla da želi pružiti dom nekome od njihovih štićenika kojeg niko drugi ne želi.

Prije nego je završio u skloništu, momčić je svih svojih 17 godina bio zanemarivan. Ostavljen je kao starac, koji ima tumore, određene neurološke poteškoće i nosi pelene jer ne može kontrolirati mjehur.

Jadničak se jako trudi da bi mogao normalno stajati ili hodati, a glava mu je uvijek nagnuta. Zbog toga, kao i zbog njegovog izgleda, baš niko ga nije želio.

No, Jeneda mu se smilovala i dovela ga kući, sa željom da svoje zadnje mjesece provede voljen i pažen. Da je lijep, nije, ali je svako stvorenje, bez obzira na svoj izgled, zaslužilo biti sretno. Mr. Happy Face je sad sretan pas, a pobijedio je i na izboru za miss. Nema veze što je proglašen najružnijim - bitno je da je prvi, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije