Odaberite savršenu kućnu biljku u skladu s horoskopskim znakom

Radiosarajevo.ba
Odaberite savršenu kućnu biljku u skladu s horoskopskim znakom
Vjerovali ili ne, datum vašeg rođenja vas može usmjeriti koju to biljku treba da kupite za svoj dom, naravno sve to ako vjerujete u astrologiju i znakove zodijaka.

Baš kao što svaki horoskopski znak ima svoj cvijet tako ima i pripadajuću kućnu biljku. 

Ovan - Kaktus 

Sve i da nemamo pojma o horoskopskim znacima nekako bi mogli upariti ovnove sa kaktusom. Ovnovi su ambiciozni i avanturiste po prirodi i njima treba biljka koja će preživjeti bez neke posebne pažnje, a to je upravo kaktus.

Bik – Japanska biljka

Ovo je biljka koja raste polako, ali je pri tom veoma puzdana i sigurno vas neće iznevjeriti, baš kao što su i bikovi.

Blizanci – Tilandsija

Blizancima je glava često u oblacima dok razmišljaju u koju narednu avanturu će se upustiti. Ova biljka je poznata po tome što ne pušta korjenje i može se presađivati iz saksije u saksiju bez ikakvih problema, štaviše uopšte ne morate mati saksiju u koju ćete je presaditi.

Rak – Ljiljani

Iako bi na prvi pogled za ljiljane rekli da su jako osjetljivi, oni su nevjerovatno snažna biljka, baš kao i rakovi. Sjajni su pročišćivači vazduha i efikasno uklanjaju hemikalije.

Lav – Fikus

Lavovi su osobe koje moraju ostaviti utisak, a upravo takva biljka je fikus jer sigurno neće proći nezapaženo u domu.  Savršeno se poklapa sa karakterom jednog klasičnog lava.

Djevica – Azaleja

S obzirom na to da su djevice poznate po tome što pridaju pažnju i najsitnijim detaljima ova biljka divnih bijelih cvjetova će se savršeno uklopiti u njihov dom. Azaleje su prilično zahtjevne i samo se djevica može nositi s njima.

Vaga – Svekrvin jezik 

Vage su osobe koje vole da ugađaju ljudima i srećne su samo kad su okružene mirom i spokojem. Iako se po nazivu to ne bi reklo, biljka svekrvin jezik će vam sigurno ugađati jer je ekstremno laka za održavanje.

Škorpija – Čuvarkuća 

Škorpije su osobe koje su prilično dobri prijatelji, ali imaju problem da povjeruju i otvore se drugima. Čuvarkuća je biljka koja je slična škorpijama, najbolje uspijeva ako raste sama i ako ima dovoljnu količinu sunca.

Strijelac – Filodendron 

Ova biljka je slobodoumna, odiše nevjerovatnim duhom i cvjetaće gdje god da je stavite.

Jarac – Bromelija 

Ako želite da vam ova biljka naraste i bude lijepa i velika morate da budete pažljivi prema njoj. Takav je i jarac, koliko mu pružite, toliko će vam dati i tu je sva mudrost.

Vodolija – Begonija

Šareni listovi ove biljke su kao stvoreni za vodolije koje odlikuje radoznalost i maštovitost. Listovi u obliku srca će vam izazvati osmjeh na lice kad god prođete pored nje, a to je ovnovima ponekad neophodno.

Ribe – Biljka pauk 

S obzirom na to da su ribe prilično empatične logično je da naginju ka ovoj biljci koja takođe može puno da da i da uspije u gotovo nemogućim uslovima i zato je stvorena za bikove.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije